28 Şubat 2012 Salı

GOZO’DAKİ ŞEHİRLER, MALTA

 GOZO ŞEHİRLER HARİTASI
Fontana
Ghasri
Nadur
San Lawrenz
Xewkija
Ghainsielem
Kercem
Qala
Sannat
Zebbug
Gharb       
Munxar
Victoria
Xaghra


MALTA’DAKİ ŞEHİRLER

  MALTA’DAKİ ŞEHİRLER HARİTASI

MALTA'DA ULAŞIM


Malta’da Faytonlar

 Malta’da Faytonlarla Gezmek Tamamen Zevk İşi
Valletta’da faytonların fiyatı 15 - 20 arasındadır ve yolculuk süresi 40 dakika ile sınırlandırılmıştır. Faytonla yolculuk tamamen turistik bir aktivitedir. Eğer Valletta’yı sakin bir yolculukla görmek isterseniz faytonla yolculuk size bu fırsatı sunmaktadır. Faytonda da tavsiyemiz; sürücüyle pazarlık yapmanızdır.

Malta'da Dolmuşlar

Dolmuşlar Malta’nın eğlence merkezi olan St Julians bölgesinde yoğunluktadır. Buradaki dolmuş ücretleri taksilere göre çok daha uygundur. Dolmuşun dolması için biraz beklemeniz gerekebilmektedir. Dolmuş şirketlerin oluşmuş oldukları bekleme odalarında bekleyebilirsiniz.

Malta’da Taksi

Malta’da taksilerin çalışma düzenleri farklıdır. Taksi ile kısa mesafe yolculukta ödemeniz gereken ücret 10 – 15 Euro, uzun mesafeli ise 15 – 25 Euro’dur. Tabi ki ekonomik olan diğer alternatiflere oranla taksi daha pahallıdır. Havaalanından kaldığınız yere ve kaldığınız yerden havaalanına giderken taksiyi kullanmanızı tavsiye ederiz.

Malta’da Araba Kiralama

Malta’da araba kiralayabileceğiniz birçok kiralama şirketlerini adada bulabilirsiniz. Birçok uluslararası büyük araba kiralama şirketlerinin adada ofisleri vardır. Örneğin Europcar, EuroRental, Avis ve Hertz, bunları dışında Malta’ya ait şirketlerde bulunmaktadır. Bazı şirketler kiralanan arabayı kaldığınız otele getirir ve oradan geri alırlar. Arabayı ilk karşınıza çıkan şirketten kiralamak yerine, başka şirketlerden de fiyat almanızı tavsiye ederiz. En alt kategorideki arabalar için ortalama günlük fiyat 20€ dur. Birçok şirketin fiyatı 25€ dan başlamaktadır. Bir araba kiralamak için 21 yaşından büyük olmanız gerekmektedir. Araç içinde her zaman emniyet kemerinizin takılı olması gerekir, Malta polisi bu trafik kuralına oldukça dikkat etmektedir. En çok uyulan kural korna sesiyle sürücünün geçme hakkidir. Şehir içinde hız sınırı 40km/h şehir dişi hız sınırı ise 60 km/h dir. Malta sokaklar oldukça dar ve genel olarak tek yöndür.

Malta’da Bisiklet Kiralama

Malta’da bisiklet kiralama olanağı da mevcuttur.Günlük bisiklet kiralama ücreti 13 Euro ve daha uzun süreli kiralamalarda günlük kiralama ücreti düşmektedir.Akşam saatlerinde St Julians ve Sliema sahil yolu üzerinde bisiklet turunu önermekteyiz. Arabaların sıkça geçtiği yolda bisiklet kullanmak tehlikeli olabilmektedir.

Malta Şehiriçi Taşımacılığında Otobüsler

 Malta Şehiriçi Taşımacılığında Çok Önemli Bir Yeri Olan Otobüsler
Malta’nın tek toplu taşıma aracı otobüslerdir. Merkez otobüs terminali Valletta’da bulunur ve Malta’da Malta’nın her yerine otobüs bulmanız mümkündür. Yaz aylarında otobüsler daha sık ve daha uzun süre yolcuların hizmetindedir. Düzenli olarak otobüsler saat sabah 5.30 dan saat 23:30 a kadar trafiktedir. Malta’nın eğlence yeri olan Paceville’daki otobüsler daha uzun süre trafiktedir. Bazen saat 23.30 e kadar hatta bazı yerlerde saat 03.00 e kadar otobüs bulmak mümkündür. Kısa mesafe otobüs ücretleri 0,47 sent, uzun mesafe için ise 1,16 € dur. Gece otobüsleri daha pahallıdır fakat bunlarda 1,16 € den fazla değildir.

Malta’ya Ulaşım

Air Malta'ya Ait Bir Uçak
Türkiye’den Malta'ya uçuşlar haftada sadece pazartesi ve perşembe günleri Air Malta ile yapılmaktadır. Her pazartesi ve her perşembe günleri uçak İstanbul Atatürk Havaalanından hareket etmekte ve uçuş yolculuğu yaklaşık olarak 2 saat 10 dakika sürmektedir. Kış sezonunda genel olarak uçuşlar Bulgaristan Sofya aktarmalı olarak yapılmakta ve yolculuk 4 saat gibi sürmektedir. Bulgaristan Sofya üzeri gidişlerde Bulgaristan’da inmesi gereken yolcular inip ve Bulgaristan – Malta yolcuları uçağa alınmaktadır. İstanbul – Malta yolcuları bu zaman diliminde uçağın tekrardan kalkışını beklemesi gerekmektedir. Malta ile Türkiye saat farkı 1 saat ve Malta - Türkiye saatine göre 1 saat geridedir.

27 Şubat 2012 Pazartesi

MALTA'DA GEZİLMESİ GEREKEN YERLER

MALTA ŞEHİRLER HARİTASI

Ggantija, Gozo, Malta

Ggantija Tapınağı, Gozo, Malta
1820 senesinde keşfedilen Ggantija tapınağının, dev bir kadın tarafından yapıldığına inanılır.  “Ggantija” ve “Giant” aynı kökten gelen kelimelerdir. Tapınakların yapılış tarihi MÖ 3500 olarak tahmin edilmektedir.

Xlendi, Gozo, Malta

 Xlendi, Gozo, Malta
Küçük bir kasaba olan Xlendi’nin koyunda pek çok balık lokantası bulunuyor. Koy'un çok güzel bir manzarası vardır. Bölgede herhangi bir tarihi doku yoktur. Xlendi, daha çok turizm amaçlı kullanılan küçük bir kasabadır.

Azure Window, Gozo, Malta

 Azure Window, Gozo, Malta
Azure Window, Gozo’nun batı kıyısında son derece ilginç bir kaya oluşumu. Tek ayağı suda devasa bir kemer. “Azure” mavi anlamına geliyor. Kıyıdan bakınca Azure Window gerçekten maviye açılan bir pencere gibi görünüyor.

Victoria, Malta

 Victoria'da Bir Kilise, Malta
Victoria, Gozo adasının başkentidir. Eski adı “Rabat” olan şehrin adı, İngiltere Kraliçesi Victoria’nın tahta çıkışının 25. yılı dolayısıyla (1897) Victoria olarak değiştirilmiş. Surların çevresinde kurulan şehrin meydanında her gün kurulan pazarda çeşitli hediyelikler bulmak mümkün. Surların tepesinden ise bütün Gozo’yu panoramik olarak izleyebilirsiniz.

Mgarr Kasabası

Gozo'nun feribot limanını da barındıran Mgarr, küçük bir balıkçı kasabasıdır.

23 Şubat 2012 Perşembe

GOZO, MALTA

 Gozo'dan Bir Görünüm, Malta
Malta'nın diğer bir adası Gozo, Malta'nın dörtte biri büyüklüğündedir. Topraklarının büyük bir kısmında tarım yapılan Gozo, Malta'ya kıyasla çok daha sakin bir yer.
Gozo'da görülmeye değer yerler şunlardır:

Floriana, Malta

 St Publius Kilisesi, Florina, Malta
Valetta’nın hemen dışında bulunan Floriana, Valetta’ya gidip gelirken içinden geçmek durumunda olduğunuz bir bölge. Burada St Publius Kilisesi bulunmaktadır.

Malta'da Beslenme ve Sağlık

 
Mater Hastane, Malta
Malta bir ada olduğu için doğal olarak hemen her ürünü dışarıdan ihraç etmektedirler. Bu yüzden Malta’da sebze ve meyve fiyatları Türkiye ile karşılaştırıldığında daha pahalıdır. Bunun dışında marketlerde her aradığınız ürünü bulabilirsiniz ve öğrencilere yönelik pratik olarak pişirebilecekleri yiyecek alternatifleri yer almaktadır. Malta halkıda öğrenciler de genellikle hazır donmuş ve konserve ürünleri kullanmaktadır. Lokantalarda genellikle pizza ve makarna şeklinde yiyecek alternatifleri çoğunluktadır. Bununla birlikte balık ve et çeşit yemeklerini de ağırlıklı olarak bulabilirisiniz. Malta nın en iyi ve en lüks lokantasında herhangi bir ana yemek fiyatı 20 Euro dan başlamaktadır ve cafeler de içilen çay veya kahve fiyatları genelde 1 Euro civarındadır. Malta da çeşme suları içilmez ve su ihtiyacını marketlerden alacağınız pet şişe sularıyla gidermek mecburiyetindesiniz.

Valetta, Malta

 Başkent Valetta'dan Bir Görünüm, Malta
Malta'nın mevcut başkenti Valetta, Malta'nın aynı zamanda en güzel yerlerinden biridir. Valetta'da pek çok kilise, katedral ve müze bulunuyor. Aynı zamanda sokaklara taşmış restoranlar size gayet güzel Akdeniz yemekleri sunuyorlar.

Valetta'nın ana caddesi trafiğe kapalı. Sadece elektrikle çalışan “Mini Cab” ler var. (golf arabaları büyüklüğünde) Ve bu minik taksiler asla korna çalmıyorlar (Hatta belki kornaları bile olmayabilir).  Önlerinden yavaş yavaş yürüseniz bile sabırla sizi bekliyorlar.
Başkent Valetta, askeri bir şehir olarak inşa edilmiş olan Valetta günümüzde tarihi dokusunu hala saklamaktadır. Şehir mutlaka görülmesi gereken saraylar, bahçeler ve kiliselerle süslenmiştir. Bu binaların birçoğu 16. yüzyıldan kalma eserlerdir. Kışları ılık geçen yazları ise sıcak olan bir iklime sahiptir Valetta.

Valetta'ya gidildiğinde mutlaka gezilip görülmesi gereken bazı yerler:

St Paul's Bay, Malta

 St Paul's Bay Sahilleri, Malta
St Paul’s Bay Malta ‘nın en sempatik bölgelerinden biri bence. Çok kalabalık ve yoğun değil ancak ıssız da değil. Çok büyük bir bölge değil ancak çok küçük de değil. Her şeyden biraz var, ama her şeyden kaçmak da bir o kadar kolay görünüyor. St Paul’s Bay’de herhangi bir tarihi doku yok. Bölge sonradan turizm sayesinde gelişmiş ve genişlemiş.

Mdina, Malta

 Mdina'dan Bir Görünüm, Malta
Adanın ortasında, denizden uzak bir kent Mdina. Malta Şövalyeleri adanın başkentini Valetta olarak belirlemeden önce uzun yıllar Malta'ya başkentlik yapmış. Mdina'nın telaffuz ediliş şekli  “Medina”şeklindedir. İsmini Medine-i Münevvere'den almıştır.
Bugün sadece 400 kişinin yaşadığı Mdina kentinin bir diğer adı da “Silence City”.

Paceville, Malta

PacevilleSt Julians’ın hemen yanı başında yer alan Paceville, Malta'nın aynı zamanda gece hayatının en yoğun olduğu bölgesi. Bölge aslında çok geniş değildir. Ancak mekanlar oldukça yoğun ve kalabalık. Paceville de aynı zamanda “Bay Street” adında çok katlı bir alışveriş merkezi de bulunuyor.

St Julians, Malta

 St Julians Kıyılarından Bir Görünüm, Malta
St JuliansEskiden bir sahil kasabası olan St Julians, merkezin genişlemesiyle birlikte hızla yapılaşmış ve önemli bir turizm merkezi haline gelmiş. Hatta bugün St Julians için Malta ‘nın en hareketli bölgelerinden biri diyebiliriz. Kendisi de büyük bir koy, hatta körfez olan St Julians’ta kıyı şeridi boyunca, pek çok irili ufaklı koy ve liman bulunmakta. Malta'yı bizim Bodrum’un eski haline benzetenler sanırım St Julians’ı kastetmişler, çünkü kıyı özellikleri ve yapılaşma biçimiyle St Julians gerçekten de Bodrum’a benziyor. Malta’da yer alan dil okullarının büyük bir çoğunluğu da St Julians’da bulunuyor.

Malta Mutfağında Adaya Özel Atıştırmalıklar

Atıştırmalık çeşitlerin en önemlisi Gbejniettir. Keçi sütünden imal edilen küçük peynirdir ve Gozo´da üretilir. Malta ekmekleri turistler arasında oldukça tutulmaktadır. Pizza seklinde açılan hamur odun fırını ile pişirilir. Dışı çıtır içi yumuşaktır.

Pastizzi ve Qassatat da çok sevilen başka iki çeşittir. Çanta seklindeki hamurun içi rikotta, ton balığı, et, ıspanak ve bezelye ile doldurulur.

Malta Mutfağında Ana Yemekler

Tavşan, Malta dilinde Fenek, adada oldukça sevilen bir yemek çeşididir. Bazı restaurantların spezialiteleri bu yemek çeşidinden oluşmaktadır. Çoğu zaman bu yemek çeşidi domates ve sarmısak ile yapılır (Fenek Bit-Tewm U Bl-Inbid), et için çeşitli soslar kullanılır özellikle makarna sosları. Başka bir yemek çeşidi olan Bragioli sığır etinin yuvarlatılmış şeklidir. İçinde sirkeye yatırılmış baharat, yumurta ve ekmek bulunur.

Malta Mutfağında Mezeler

Malta'da meze olarak en çok çorba ikram edilir. En bilineni Minestra, adı İtalyan Minestroneyi hatırlatmaktadır. Başka bir sebze çorbası da Quarabaghli, kabaktan yapılır. Aljotta çok az restaurantlarda sunulur. Bir çeşit balık çorbasıdır ve biber, sarımsak, domates ve pirinçten oluşur.

Çorba sevmeyenler için hobz biz-zeijt. Ekmek hakiki zeytinyağı ile sunulur. Üzerine ton baliği, soğan, sarımsak, domates ve gebreotu sürülür. Sıkça domates dolması biber ve kabakta meze olarak sunulur.

Malta Yemekleri

Malta'nın geleneksel mutfağının büyük kısmini her şeyden evvel balık ve sebze oluşturur. Tavsan etiyle yapılan yemekler bugün çok aktüel. Ada üzerinde çok az doğal koşullarda yaşayan hayvan bulunmakta, dağ tavşanları bu nedenle çok nadir ve çok küçüktür. Ada mutfağı tarihsel olarak birçok kültürün adaya etkisi olması nedeniyle oldukça zengin ve çeşitlidir. Kim önceden Sicilya, Afrika yada Türkiye’de bulunduysa ada mutfağını yadırgamayacak ve birçok tat tanıdık gelecektir.

22 Şubat 2012 Çarşamba

Malta'da Şehiriçi Ulaşım

 Malta'daki Tarihi Otobüsler
Malta'da otobüsler yaygın, kullanışlı ve ucuz. 1950 senelerinden itibaren kullanılan otobüsleri bizdeki gibi sürekli yenilemeyi değil, korumayı seçmişler. Çok fazla sayıda nostaljik, ama problemsiz çalışan otobüsle karşılaşıyorsunuz. Görece yeni otobüsler de hizmet veriyor ancak ağırlık eski olanlarda. Bu otobüslerin hala kullanımda olan en eski modellerinin önlerindeki bir flamada ise “Super Rocky” yazıyor.
Otobüs bileti 0,50 €, yani İstanbul'dakinden ucuz. Otobüslerin tek kapısı var ve önce inişler, ardından da binişler bu kapıdan yapılıyor. Bilet de otobüs dışında bir yerden alınamıyor, yani şöföre parayı veriyorsunuz, o da bir cihazdan size biletinizi veriyor.  Bu işlemler dolayısıyla biraz uzun sürüyor ve bu toplu ulaşımın süresini biraz uzatıyor. Ama Malta'da mesafeler çok kısa olduğu için bu pek bir problem meydana getirmiyor. Zaten Malta'da kimsenin acelesi de yok.

MALTA MUTFAĞI

Malta mutfağı Akdeniz mutfağına oldukça benziyor. Restoranlarda çeşit çeşit pizza ve makarnalar bulabiliyorsunuz. Deniz ürünleri de oldukça revaçta ve pişirme biçimleri bizim damak tadımıza uygun.
Malta'nın tavşan etinden yapılan yemekleri meşhurdur.
Tezgahlarda ise bizim görmeye alışık olduğumuz marmelatlar, pekmezler ve otlu peynirler satılıyor.

Bununla birlikte, daha bildik yiyecekler arayanlar için nerdeyse her adım Mc Donalds, Burger King, Pizza Hut bulmak mümkün. Daha hızlı ve ucuz çözüm arayanlar için ise, hemen her sokakta hamur işleri ve dilim pizza satan küçük büfeler mevcut.

Malta'nın Mimari Özellikleri

St. Julians'da Hilton Tower ve Ticaret Merkezi, Portomaso
Malta'nın tarihi bölgeleri ve eski yerleşimleri olağanüstü bir özenle korunmuş ve ziyarete açık durumda. Daha yeni sayılabilecek 30-40 yıllık binalarda ise, balkonları, cumbaları, pervazlarıyla tam bir Akdeniz havası hakim.
Malta'da yeni inşa edilen binalarda, Malta'nın tüm binalarının yapısında kullanılan sarı kireç taşı kullanılması zorunluluğu bulunuyor.

Bu zorunluluk Malta'nın mimari yapısının korunmasını sağlıyor. Yeni yapılan bazı binalar çok çirkin olsa da, örneğin St Julians'da Hilton Tower adında çok uyumsuz bir gökdelen (Malta'nın tek gökdeleni) bulunsa da, Malta'nın genel mimari yapısının güzel ve kendine özgü olduğunu söyleyebiliriz.

         MALTA ANA SAYFA      









Malta'da Dil

Malta'dan Bir Manzara
Malta Sokak Malta'nın iki resmi dili var: Maltaca ve İngilizce. Şu bir gerçek; iki Maltalı evde yalnız başlarına otururken İngilizce değil Maltaca konuşuyorlar. Ancak Maltalıların tamamı İngilizce biliyor. Ve büyük bir kısmının rahatsız edici bir aksanı yok. Bir öğrencinin iletişim kuracağı kişiler, yani; garsonlar, dükkan-mağaza çalışanları, otobüs şöförleri, gişe görevlileri vb. aksansız bir şekilde, gayet akıcı İngilizce konuşuyorlar. Bu açıdan İngilizce öğrenimi bakımından hiçbir sorun görmüyorum. Ancak bir kasabanın ara sokağında, evinin önünde dantel işleyen bir teyzeye bir şey sorduğunuz zaman, evet, size İtalyan aksanlı bir İngilizceye cevap veriyor.

Maltaca İtalyanca ile Arapça karışımı bir dil. Ve Arapçadan gelen pek çok kelime var. Örneğin “hoşgeldiniz” yerine kullandıkları kelime “Merhba

Maltalıların Hayat Tarzı

Malta Trafik İngiltere'deki Gibi Soldan Gidiyor
 Malta'da hüküm sürmüş tüm bu uygarlıklar Malta'da bir iz bırakmış diyebiliriz. Kendinizi çoğu zaman İngiltere’de, bazen İtalya’da, ara sıra da bir Ortadoğu ülkesinde hissediyorsunuz.
Adanın resmi dillerinden biri İngilizce ve trafik İngiltere’deki gibi soldan akıyor. Aynı zamanda elektrik sistemi de İngiltere’dekinin aynı.
Turizm ile ilgisi olmayan dükkanlar, yani; bankalar, şirketler ve turistik bölgeler dışındaki dükkanlar-mağazalar, genellikle sabahtan öğlen 12-13 saatlerine kadar açıklar. Öğlen ise, yaklaşık 4 saat süren bir siesta molası veriyorlar. Bazı dükkanlar bu siestadan sonra 1-2 saatliğine yeniden açılıyor, ama çoğunun açılmadığını söyleyebilirim.
Ancak restoranlar ve turizm bölgelerindeki dükkanlar geç saatlere kadar açık.

Malta‘da İngilizce Öğrenmek

Malta'da Deniz Kıyısında Tarihi Bir Yapı
Malta'da İngilizce öğrenmek, İngiltere'de, Amerika'da ya da Kanada'da İngilizce öğrenmekten çok çok farklıdır. Çünkü diğer İngilizce öğrenebileceğiniz ülkelerin resmi dili İngilizce iken, Malta'da İngilizce 2 resmi dilden biridir. (Kanada'da İngilizce ve Fransızca'nın resmi diller olması gibi)

Malta hakkında pek kimsenin bilmediği bu gerçek, genellikle duyanları şaşırtmaktadır.
Maltaca (Maltase), Maltalıların sık kullandığı bir yerel dildir. Ancak bu sokaklarda, resmi dairelerde, otellerde herkesin Maltaca konuştuğu anlamına gelmemektedir. Tam aksine, İngilizce, Malta'da en çok kullanılan dildir.

Malta Yaz Okulları

Malta, tarihi ve doğa yapısı, güneşli havası, temiz denizi ve uzun kumsallarıyla, tatil için çok iyi bir alternatiftir.
Aynı zamanda bir çok uluslararası dil okulunun varlığı, Malta'yı İngilizce öğrenmek için çok önemli bir merkez haline getirmiştir.
Bütün bunların ışığında, çocuğunu yazın bir yaz kampına gönderip hem İngilizcesini geliştirmesini hem de spor yapıp sosyalleşmesini isteyen anna banalar için, Malta çok uygun bir seçenektir.
Malta'da bir çok eğitim kurumunun yaz okulu bulunmaktadır ve bu yaz okulları 7-16 yaş arasında çok genil bir kitleye hizmet vermektedir. Yaz okullarında yaş grupları genellikle 6-10, 10-14, 12-16 gibi ayrılmaktadır. Bu sayede çocuklar kendi yaş gruplarıyla vakit geçirebilirler.

Malta Hava Yolları

Air Malta Havayollarına Ait Bir Uçak
Malta'nın ulusal hava yolu şirketi olan Air Malta, her pazartesi ve perşembe İstanbul’dan Malta'ya uçmaktadır.
Air Malta'nın yanısıra, Lufthansa, Alitalia gibi havayollarının da Malta'ya direkt ya da aktarmalı bir çok seferi bulunmaktadır.
Malta havaalanı, Malta'nın merkez adası üzerindedir.
İstanbul’dan Malta'ya uçuşlar 4 saat 20 dakika sürmektedir.
Malta havaalanının kodu MLA olup, bu havaalanından günlük yaklaşık 40 uçuş düzenlenmektedir.
Malta Hava Limanı’nın sitesi: www.maltairport.com
Air Malta'nın sitesi: www.airmalta.com

Malta Vizesi

Malta'da Bir Sahil
Malta, çok kısa bir süre öncesine kadar Türkiye ‘ye vize uygulamıyordu. Daha doğrusu adı vize olan bir uygulama vardı ancak bu neredeyse temsili bir vizeydi. Malta ‘da bir dil okuluna gideceğiniz zaman, okulunuzun sizin adınızı havaalanına bildirmesi yeterli oluyordu.

Ancak, Malta'nın 2004 senesinde Avrupa Birliğine girmesinin ardından beklenen değişiklik en sonunda gerçekleşiyor. Malta'da artık diğer Avrupa ülkeleri gibi Türkiye vatandaşlarından vize istemeye başlıyor.

Malta’nın henüz bir Schengen ülkesi olmaması sebebiyle, Schengen vizesiyle Malta’ya giriş malesef mümkün değil. Malta'ya girmek istiyorsanız, pasaportunuzda mutlaka bir Malta vizesi bulunmak durumunda.

Ancak, Malta’nın Türkiye’de hiç konsolosluğu ya da elçiliği bulunmamaktadır. Bu sebeple, Malta vize başvuruları İtalyan konsolosluklarına yapıalcaktır, ve gerekli evraklar İtalya vizesi için gereken evraklarla aynıdır.

Malta'da Dil Okulları

Malta, pek çok uluslararası dil okulunun şubelerini barındırmaktadır. Bu uluslararası kurumlar, belli bir kalitede eğitimin oturması açısından önemli kurumlardır.
-Malta’da İngilizce eğitimi almak için çok sayıda seçenek mevcuttur,
-Malta’da haftada 20 saatlik standart kurslara katılabilirsiniz;
-Malta’da haftada 30 saatlik yoğun kurslara katılabilirsiniz;
-Malta’da özel İngilizce dersi (birebir kurslar) alabilirsiniz;
-Ya da Malta’da Toefl, Ielts gibi sınavlara hazırlık kurslarına katılabilirsiniz.

Malta’da bulunan bazı dil okulları ve şubeleri şunlarıdır:

Malta'nın Ekonomik Durumu

Malta ekonomi olarak sıkıntı çekmeyen bir ülkedir.Ülkede evsiz bulunmamaktadır.Nüfusun yoğun olmaması sebebiyle halkın refah düzeyi normaldir.

Ülkenin gelirlerinin yaklaşık %97 sini turizm oluşturmaktadır.Özellikle dil okullarının bunda etkisi vardır. Ülkede 50 den fazla dil okulu bulunmaktadır. Gelirlerin geri kalan kısmı ise ufak çaplı ihracattır.İngiltere, Çin, Libya ve Suudî Arabistan ile ekonomik açıdan iyi ilişkiler içerisindedir.

Malta'da İklim

 Malta’da İklim Durumu
Aylar
Ocak
Şubat
Mart
Nisan
May.
Haz.
Tem.
Ağus.
Eylül
Ekim
Kas.
Ara.
Yıl
Ortalama
 En Yüksek Sıcaklık °C (°F)
15.2
(59.4)
15.5
(59.9)
16.7
(62.1)
19.1
(66.4)
23.3
(73.9)
27.5
(81.5)
30.7
(87.3)
30.7
(87.3)
28.0
(82.4)
24.2
(75.6)
20.1
(68.2)
16.7
(62.1)
22.3
(72.1)
Günlük Ortalama °C (°F)
12.2
(54.0)
12.4
(54.3)
13.4
(56.1)
15.5
(59.9)
19.1
(66.4)
23.0
(73.4)
25.9
(78.6)
26.3
(79.3)
24.1
(75.4)
20.7
(69.3)
17.0
(62.6)
13.9
(57.0)
18.6
(65.5)
Ortalama
En Düşük Sıcaklık °C (°F)
9.2
(48.6)
9.3
(48.7)
10.1
(50.2)
11.9
(53.4)
14.9
(58.8)
18.4
(65.1)
21.0
(69.8)
21.8
(71.2)
20.1
(68.2)
17.1
(62.8)
13.9
(57.0)
11.0
(51.8)
14.9
(58.8)
Yağış mm (inches)
89.0
(3.504)
61.3
(2.413)
40.9
(1.61)
22.5
(0.886)
6.6
(0.26)
3.2
(0.126)
0.4
(0.016)
7.0
(0.276)
40.4
(1.591)
89.7
(3.531)
80.0
(3.15)
112.3
(4.421)
553.3
(21.78)
Ortalama Günlük Yağış (≥ 0.1 mm)
13.7
10.9
8.9
6.4
2.8
1.1
0.4
1.0
3.9
10.2
10.6
14.2
84.1
Güneşli Saatler
155
174
217
240
310
330
372
341
270
217
180
155
2,961
Source: World Meteorological Organization (UN), weather2travel.com for data of sunshine hours
Malta Adaları, yumuşak geçen kışları ve sıcak yaz sezonuyla sağlıklı bir iklime sahiptir. Soğuk rüzgarlar, kar, don ve sis Malta'da bilinmeyen terimlerdir. Nisandan sonra seyrek olmakla birlikte yazın neredeyse hiç rastlanmayan yağışlar en çok Eylül ile Nisan ayları arasında görülür.

Sıcaklık kış aylarında (Kasım - Nisan) ortalama 14.3 °C, yaz aylarında (Mayıs- Ekim) ise ortalama olarak 32.6 °C civarındadır. Malta adaları, sıcak yaz günleri ve gecelerinde denizden esen serin meltemlerle, Temmuz ayı ortalarından Eylül ayı ortalarına kadar devam eden sıcaklığın yüksek olduğu dönemlerde bile, nadiren aşırı sıcaklara maruz kalır.

Tarlaların çoğunluğu küçük ve az eğimlidir. Fakat yağış eksikliği ve ters arazi koşullarına rağmen tarım gelişmiştir.

Malta'nın iklimi bize çok yabancı değil. Türkiye ‘nin Akdeniz kıyılarında görmeye alışkın olduğumuz zeytin ağaçları, limon ağaçları, üzüm bağları, yaseminler ve kaktüsler Malta topraklarında da hüküm sürüyorlar. Yani bu yönden de Malta, tipik bir Akdeniz adası.