7 Ağustos 2010 Cumartesi

Türkiye İle İkili Ekonomik İlişkiler

Türkiye ile Benin arasındaki ticaret hacmi çok düşüktür. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin hukuki çerçevesinin tamamlanması açısından önem taşıyan “Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması”, “Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması” ve “Ticaret, Ekonomi ve Teknik İşbirliği Anlaşması” henüz mevcut değildir.
Afrika kıtasında açlıkla mücadele amacıyla yürütülen uluslararası insani yardım operasyonlarına destek sağlamak üzere, WFP kanalıyla ülkemiz tarafından Benin’e 2006 yılı içerisinde 200 bin ABD Doları tutarında yardım gönderilmiştir.

ÜLKEDE İHTİYAÇ DUYULAN VE TÜRKİYE’DEN SAĞLANABİLECEK MAL VE HİZMET KALEMLERİ İLE ÜLKEDEN TÜRKİYE’YE VEYA DİĞER ÜLKELERE İHRACATI TAVSİYE OLUNABİLECEK MALLAR
Türkiye’den Benin’e tekstil ürünleri, oto yedek parçaları, makine ve çeşitli ekipmanlar (inşaat, küçük sanayi, sulama işleri vs. ekipmanları), elektrikli ev gereçleri, çeşitli yatırım malları ile gıda ürünlerinin ihraç edilebilmesi mümkündür. Benin’in ihraç ettiği temel mallar ise pamuk, ham petrol, hurma ürünleri ve kakaodur.

Benin ile ticari temaslarda, “Ticari Uyarılar” başlıklı nottaki uyarılar çerçevesinde hareket edilmesi uygun olacaktır.

Diğer taraftan, Benin ile olabilecek ticari temaslarda T.C. Cotonou Fahri Konsolosluğu ile irtibat kurulmasında yarar bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com