25 Nisan 2011 Pazartesi

Strasbourg İle İlgili Genel Bilgiler

 Strazburg'un Fransa Haritasındaki Konumu
Strazburg (Fransızca telaffuz: [stʁazbuʁ], Almanca: Straßburg, [ˈʃtʁaːsbʊɐ̯k]) Fransa'nın bir kuzeydoğu kentidir. Alsace bölgesi ve Bas-Rhin departmanının başkentliğini yapar.

Strazburg Fransa'nın nüfus bakımından yedinci en kalabalık kentidir. Kuzey-doğu bölgesinin ekonomik merkezlerinden biri olan şehir aynı zamanda Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nu barındırır. Cenevre ve New York'la birlikte ülke başkentliği yapmadan uluslararası bir organizasyon merkezi barındıran az sayıda kentten biridir.

Şehir, 1988'de UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi'ne dahil edilmiştir. Notre-Dame Katedrali ve Petite France bölgesi önemli alanlarından birkaçıdır.

Strazburg aynı zamanda büyük bir öğrenci kentidir. Üniversiteleri uluslararası platformda tanınmış olup öğrencilerinin 20% si yabancıdır.

Şehir "Avrupa'nın Başkenti" ünvanını taşır.

Kent 1949 yılından bu yana AB görüşmelerine ev sahipliği yapmaktadır ve Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi burada bulunmaktadır. Bu sebeple Avrupa Birliği'nin Brüksel'den sonraki 2. önemli kentidir. Dünyada Cenevre ve New York'un yanı sıra, başkent olmadan uluslararası kurumlara ev sahipliği yapan üç kentten biridir.

Bir sınır kenti olduğundan dolayı, diğer tipik Fransız kentlerine benzememektedir. Özellikle Alman ve Fransız kültürünün yoğun özelliklerini taşımaktadır. Şehrin şaraplık bağları çok ünlüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com