2 Şubat 2011 Çarşamba

Halep Tatlısı

Malzemeler

1 kilo irmik

1 kilo şeker

750 ml kaynar halde su

250 ml kaynar halde süt

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

1,700 kg şeker

1 litre su

Bir yemek kaşığı limon suyu

1 su bardağı üzüm pekmezi

Ceviz içi

Hindistan cevizi (üzerine serpmek için)

Malzemeyi ilk önce iyice harmanlayın sonra üzerine kaynar halde olan su ve sütü ekleyip karıştırın

Arada bir karıştırmak sureti ile bir gün bekletin .tepsinizi yağlayıp malzemeyi tepsiye boşaltın tepsiyi hafif sallıyarak düzleştirin ,hamurun üzerine ikişer Parmak ara ile sıra ile yarımşar fıstık sıralayın soğuk fırına atıp fırını çalıştırın.

Şerbeti için:

Bir litre su 1,5 şeker kaynatın ,Tatlı ılık şerbet sıcak olarak tatlınızın üzerine şerbeti dökün.

Tatlıyı tepsiye malzemeyi dökerken yarısını dökün ortasına pekmez gezdirip üzerine bol ceviz serpin kalan malzemeyi de tekrar ekleyip fırına verin şerbeti verdikten sonra üzerine bolca Hindistan cevizi serpin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com