3 Nisan 2011 Pazar

BELEDİYE MEYDANI

Başkent Tallin şehri 1997 yılında, UNESCO koruması altında. Şehir, 1219 yılında Kuzey Estonya’yı ele geçiren Vikingler tarafından, kireç taşlarının yükseldiği, bu noktada kurulmuş. Ancak 1703 yılında, Rusların, yakın bölgede St.Petersburg şehrini kurması ile, burası önemini kaybetmiş.

Efsaneye göre kentin yakınlarındaki Larissa gölü kente son çivi çakıldığında taşacak ve Tallin şehri sular altında kalacak. Evet, şehrin nereye kadar büyüyeceği bilinmiyor ama gelin biz bu şehrin sokaklarında halihazır durumu ile gezimize çıkalım. Talin şehrinin, ilk önemli inşa süreci Hansa birliğine katılması ile başlamış. Hansa birliği, kuzeyin önemli liman kentlerinin kurulduğu ticari bir ittifaktır. Tallin şehri bu önemli ittifaka, 12. yüzyılın sonlarında katılmış. Ama Ortaçağ’ın, Hansa birliği kentleri arasında, en iyi korunarak, günümüze ulaşmış bir kent. 1997 yılında, biraz önce de söylediğim gibi UNESCO Dünya Mirası listesine alınarak, korumaya alınmış.
Taş kaldırımlarda, meydanlarda yürüyebilirsiniz. Özellikle meydanlardaki kafeler için zaman ayırın.

Belediye meydanı tarih boyunca, hep ticaretin kalbinin attığı yer olarak öne çıkmış. Şehrin bu ana meydanında, yapacak çok şey yok. Ama, insanları gözlemlemek için iyi bir yer. Hem de güzel bir park var. Parkta oturup Estonyalıları izleyebilirsiniz.

Meydanın hemen yanında Belediye Sarayı var.

Bu yazı http://www.fotoajans.com/resim.php?a=http://www.gezi-yorum.net/wp-content/uploads/2010/05/estonya.talin_.4.jpg&t=ljqlHqc73BxJAM:&h=//www.gezi-yorum.net/estonya-tallin/ linkinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com