2 Nisan 2011 Cumartesi

Estonya Havaalanı transit vize - Estonya Transit vizesi - Estonya (A, B, C, D Tipi) Vizeleri

 
ShoppingAlley, Birçok alışveriş fırsatları sunan çarşı 
(ShoppingAlley-Just One of the Many Shopping Opportunities)
Havaalanı transit vize (A tipi) - Estonya Havaalanında uluslararası transit bölgesine girişin için ve kişinin kanunen girişinin uygun olduğu bir sonraki transit ülkeye ya da varis ülkesine hareketine kadar orada kalması için verilen vize. Bu vize Estonya'ya giriş ve ya Estonya'da kalış hakki vermez.

Transit vize (B tipi) - Tek ya da çift girişli, Estonya üzerinden kişinin kanunen girişinin uygun olduğu bir sonraki transit ülkeye ya da varis yapacağı ülkesine transit yolculuk için verilen vize. Transit vize profesyonel ya da istihdam görevlerinin tamamlanması için gerekli olduğu durumda çok girişli olarak ta verilebilir.

Kısa sureli vize (C tipi) : Schengen bölgesine tek ya da çok giriş ve orda kalış için verilen vize.

Uzun sureli vize (D tipi) - Tek ya da çoklu giriş ve kalış için verilen vize. ( orn. Yabancı medyayı temsil eden resmen taninmiş gazetecilere, Estonya Fahri Konsoloslarına, kısa sureli çalışma izin sistemlerini vize başvurusundan önce tamamlamış olanlara ve aile bireylerine (es, çocuk ve bakmaya yükümlü olduğu yetişkin çocuk).
Uzun sureli vizeler yalnızca Estonya'da geçerlidir.

Vize Ücretleri:
Transit Vize Ücretleri (A ve B Tipi): 60 Euro
Kısa sureli vize (C Tipi) : 60 Euro
Uzun sureli vize (D Tipi) : 80 Euro

Garanti Bankası Gaziosmanpaşa Şubesi’ne yatırılmalıdır.
Şube kodu: 324
Hesap numarası: 9097779
Swift kodu: TGBATRISXXX
 
Estonya'ya gitmek için vize müracaatında bulunacakların dikkatine: 

 
VİZE BASVURUSU SIRASINDA GEREKLİ BELGELER
1- Geçerli bir seyahat belgesi - En az 2 adet bos vize sayfası olmalı ve vizenin geçerliliğinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olmalı.

2- Vize Başvuru Formu (İngilizce,Estonyaca, Rusça)

3-Bir adet renkli fotoğraf (35 x 45 mm ölçülerinde; arka fonu beyaz ve tek renk) Lütfen resmi başvuru formuna yapıştırmayınız

4- Estonya'da geçerli bir sağlık sigorta poliçesi (Estonya'daki kalış suresinin tamamını içeren ve en az 469 400 EEK ya da 30 000 EURO kapsamı olan)

5-Seyahatin amacını ve sebebini garanti eden belgeler (vize davetiyesi ya da uluslararası organizasyondan bir davetiye mektubu, kayıtlı bir turist/seyahat acentesinden makbuz (voucher), varis ülkesine giriş yetkisi veren belge, yolculuk biletleri ve diğer benzeri belgeler)

6-Vize talep eden ziyaretçiler yeterli finanssal güce sahip olduklarını ispatlamalıdırlar. ( işveren kağıdı, gelir vb.)

7-Estonya'da kalırken konaklama ve diğer harcamalarının karşılanacağını garanti eden belgeler.

8-Vize ücreti ödendiğine dair dekont.

Uzun sureli vize için başvuru sırasında gerekli olan diğer belgeler ise:
1- Gazeteciler akreditasyonları ile beraber işverenlerinden Estonya'daki masraflarının karşılanacağına dair bir garanti mektubu getirmelidirler.

2- Eş ve reşit olmayan çocuk durumundan uzun sureli vizeye başvuracaklar evlilik durumlarını ve aralarındaki bağı gösteren belgeleri başvuru sırasında sunmalıdırlar.

3- Uzun süreli vizeye başvuran reşit çocuklar aralarındaki ilişkiyi (aile bağını gösteren) belgenin dışında herhangi bir sağlık engeli olmadığını ispatlayan bir belge de sunmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com