25 Aralık 2011 Pazar

Maldivler'e Nasıl Gidilir?

Türkiye-Maldivler Havayolu Güzergahı
Maldivlere ulaşım iki havayolu ile sağlanmaktadır. Bunlar, Emirates HY ve Qatar HY’ dır.

Emirates HY Dubai aktarmalı, Qatar HY ise Doha aktarmalı olarak uçuşlarını gerçekleştirmektedirler. Uçuş süreleri aktarma süreleri hariç yaklaşık 8 saattir. 8 saatlik uçuş; aktarma nedeni ile 4 saat Istanbul - Dubai / Doha ve yaklaşık 4 saat Dubai / Doha - Male olarak yapılmaktadır. Ayrıca Srilanka’nın (Seylan) başkenti olan Colombo üzerinden de aktarmalı olarak Maldiv Adaları‘na ulaşabilmekte.
Emirates HY ile haftanın her günü, Qatar HY ile ise, haftanın 6 günü Male’ye bağlantı alabilecek şekilde İstanbul çıkışlı uçuşlar bulunmaktadır. Maldivler dönüş parkurunda, Emirates HY ile Dubai aktarmasında transit konaklamaya ihtiyaç olmadan bağlantı uçuşu bulunmaktadır. Ancak Qatar HY ile Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri hariç, haftanın diğer günleri bir gece Doha ‘da transit otel konaklaması bulunmaktadır. Transit konaklama ve havalimanı otel transferleri Qatar HY tarafından sağlanmaktadır.

Mercan adalarından oluşan bu ülke, kutuplardaki erime sonucu suların yükselmesiyle bu yüzyıl içerisinde su altında kalacağı belirtilmekte. Bu nedenle tatilciler adalar batmadan bir an önce görebilmek istiyor. Maldivler‘in Türkiye’den vize istememesi ve diğer adalara göre ulaşımın daha uygun olması nedeniyle Türk turistler tarafından da yoğun olarak tercih edilmekte. Maldivler’in ana adası ve başkenti Male. Uluslararası havalanının olduğu Male’den diğer küçük adalara deniz uçağı ya da sürat tekneleriyle transfer yapılabilmekte. Hint okyanusunun parıltılı ve ılık maviliğini bu küçük adalarda daha yoğun hissedeceksiniz.


MALDİVLER (Maldives) ANA SAYFA

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com