3 Nisan 2011 Pazar

Estonya Seyahati

Kuzey’de, hemen Finlandiya’nın altında, Finlandiya körfezinin güney kesiminde. Rusya’da, St.Petersburg gezisi yapanlar için; yakın ve mutlaka uğranılabilecek bir yer. Bunun dışında Avrupa’nın kuzeyinde bir gezi yapmak istediğinizde mutlaka görmenizi önereceğim bir yer.
Şehir Riga’ya 300 km. uzaklıktadır. Bu mesafe otobüsle, 4.5 saat sürüyor. Estonya-Letonya arasındaki sınır kapısı devre dışı bırakılmış. Seyyar pasaport polisi, otobüsleri durdurup pasaport kontrolu yapıyor. Eğer bu yolculuğu araba ile yapacaksanız, pasaport kontrolüne takılmanız, tamamen bir şansızlık. Ancak elbette, vizeniz varsa, böyle sorunları yaşamayacaksınız.
Finlandiya’nın başkenti Helsinki’den, rahatlıkla Talin şehrine geçebilirsiniz. Burası ile Helsinki arasındaki uzaklık 1 saat. Finlilerle, akrabalıkları var. Finlandiyaya göre ucuz olduğu için, buraya gelen turistlerin yarısı Finli.

Bu yazı http://www.fotoajans.com/resim.php?a=http://www.gezi-yorum.net/wp-content/uploads/2010/05/estonya.talin_.4.jpg&t=ljqlHqc73BxJAM:&h=//www.gezi-yorum.net/estonya-tallin/ linkinden alınmıştır. 377692_Before and After_Banner_300x250

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com