17 Haziran 2012 Pazar

Bayahibe Kasabası, Doğu Bölgesi, Dominik Cumhuriyeti

 Bayahibeli Köylülerin Tuttuğu Balıklar
Küçük, otantik bir balıkçı kasabasıdır. Bayahibe'de bulunan Saona adası turistlerin turkuaz mavisi denizin zevkini çıkarmak için tercih edilen bir kasabadır. Bu güzelliği keşfetmek için "Lancha" adlı bir motorla rahat bir deniz gezintisi yapabilirsiniz.
Bayahibe, ülkenin gelişmekte olan turizm ve doğal çevre noktalarından biridir. Bölgede Viva Resort by Wyndham ve Coral by Hilton gibi “her şey dahil” sistemi ile çalışan çeşitli oteller bulunmaktadır. Pastel renkli evleri, dalış sporuyla ilgili dükkanları, lokantalarındaki lezzetli taze deniz ürünleri ile Bayahibe Dominik Cumhuriyeti sahillerinin en güzel yerlerinden biridir. Bölgedeki bir çok otel ve tur operatörü yakınlarda bulunan Altos de Chavon sanat merkezine ve başkent Santo Domingo’ya günlük turlar düzenlemektedir.

 Bayahibe Kasabası'nın Kıyılarından Bir Görünüm
Bayahibe aynı zamanda, Kolomb öncesi döneme ait 200 mağarayı içinde barından 172 kilometrekarelik Parque Nacional del Este’ye evsahipliği yapmaktadır. Bayahibe’de bulunan oteller, bölgenin daha fazla turist tarafından ziyaret edilmesini sağlamak üzere, doğal çevrenin korunması konusunda işbirliğine gitmişlerdir. Bu amaçla, Bayahibe bölgesi otellerinin vermekte olduğu Green Globe Award ile sürdürülebilir çevresel gelişim alanında en büyük katkıyı sağlayan kuruluşlar ödüllendiriliyor.Sürdürülebilir Turizm Karayip Girişimi (CAST) tarafından da izlenen bu ödül aynı zamanda Karayipler Otel Derneği tarafından da destekleniyor. Bayahibe bölgesi otellerinin Green Globe Award’a ulaşabilmesi için atık yönetimi, geri dönüşüm ve doğal çevrenin korunması konusunda uluslararası standartları sağlamaları gerekiyor.
Bölgede halihazırda devam eden projeler arasında okyanus zemininin temizlenmesi, otellerin personeli ve Bayahibe’de yaşayanlar için eğitim programlarının düzenlenmesi, nesli tehlikede olan kaplumbağalar ve iguananalar için yürütülen koruma programı ve bir grup Bayahibe gönüllüsü ile çocuklarda çevrenin korunması konusunda farkındalık yaratılması yer alıyor.
Bölge aynı zamanda uluslararası Mavi Bayrak sertifikasına sahip. Dominik Cumhuriyeti, Çevre Eğitimi Vakfı’nca (Foundation for Environmental Education - FEE) yapılan sıralamada, kıyılarının temizliği, yürütülen çevre eğitim programları ve su kalitesi bakımından uluslararası yeterliliğe sahip 33 ülke arasında yer alıyor.

Bayahibe’de kalan ziyaretçiler için başkent Santo Domingo’ya ve yakınlardaki Altos de Chavon kültür merkezine günübirlik turlar da düzenleniyor.




Coğrafi Bilgileri

Konumu
Sosyal Hayat
Siyâsî Hayat
Doğal Hayat
Fizikî Yapı ADALAR
Para Birimi SPOR FAALİYETLERİ
Ulaşım
DAĞLAR
Yönetim Bilgileri AKARSULAR
ÜNİVERSİTELER 
İklimi
Vize İşlemleri
Araç Kullanımı
YEMEK KÜLTÜRÜ
Elektrik Sistemi
Havaalanları
Turizm Sağlık ve Hayat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com