Karayipleri ziyaret edenler dünyadaki en iyi sert kahveleri burada
içeceklerini bilirler. Dominik Cumhuriyeti de bulunduğu coğrafi
konum ve iklimi dolayısıyla en iyi organik kahve çekirdeklerinin
yetiştiği ve dolayısıyla en zengin aromalı kahvenin üretildiği ülkelerden biridir. Dominik Cumhuriyeti’nde kahve ticaretinin geçmişi 250yıldan daha eskiye dayanmaktadır.
Yılda 1 milyon paketten fazla kahve ihracatı yapan ülkede 60.000 üretici vardır. “Santo Domingo” adını taşıyan Dominik Cumhuriyeti kahvesi 6 farklı bölgede yetiştirilmektedir: Azua, Bani, Cibao, Barahona, Juncalito ve Ocoa. Dominik kahvesi %100 Arabica’dır ve “nuevo mundo”, “catuai”, “caturra” ve “bourbon” gibi varyasyonları bulunur. Yüksek kesimlerde yetişen kahvelerin çekirdekleri daha zengin bir tada ve daha yüksek asiditeye; alçak bölgelerde yetiştirilenler de tam tersine daha hafif bir içime ve asit oranına sahiptir. Dominik Cumhuriyeti’nde genellikle kahve espresso fincanlarında, şekerli ve sütsüz olarak tüketilir.
Yılda 1 milyon paketten fazla kahve ihracatı yapan ülkede 60.000 üretici vardır. “Santo Domingo” adını taşıyan Dominik Cumhuriyeti kahvesi 6 farklı bölgede yetiştirilmektedir: Azua, Bani, Cibao, Barahona, Juncalito ve Ocoa. Dominik kahvesi %100 Arabica’dır ve “nuevo mundo”, “catuai”, “caturra” ve “bourbon” gibi varyasyonları bulunur. Yüksek kesimlerde yetişen kahvelerin çekirdekleri daha zengin bir tada ve daha yüksek asiditeye; alçak bölgelerde yetiştirilenler de tam tersine daha hafif bir içime ve asit oranına sahiptir. Dominik Cumhuriyeti’nde genellikle kahve espresso fincanlarında, şekerli ve sütsüz olarak tüketilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
muzafferbadem@hotmail.com