15 Haziran 2012 Cuma

Dominik Cumhuriyeti Mutfağı

 Dominik Cumhuriyetinde Sabah Kahvaltısı
Dominikliler, ülkeleri kadar renkli ama bir o kadar sade tatları olan bir yemek kültürüne sahiptir. Orta ve Güney Amerika mutfakları ile benzerlik gösteren yemek kültürlerinin ana malzemeleri; deniz mahsülleri, pirinç, siyah fasulye, et ve sebzelerdir.
Hafif tatlar ve Hindistan cevizli lezzetler geniş yer tutar. Ülkede yemek kültürü bölgeden bölgeye değişiklik göstermekle beraber ana yemekler genelde aynıdır. Geleneksel mutfakta tatlıların yeri de önemlidir, her öğünde çoğu şeker kamışı ya da hindistan cevizi içeren tatlılar tüketilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

muzafferbadem@hotmail.com