20 Mayıs 2012 Pazar

Trondheim Şehri, Sør-Trøndelag, Norveç

 
 Trondheim Şehrinin Sør-Trøndelag Eyaleti Üzerindeki Konumu Norveç
Trondheim Şehrinin Konumu:
Trondheim, Norveç'in ortasında yer alan Viking Kraliının Şehri olarak anılan bir liman şehri olup M.S. 997'de kurulmuştur. 200 yıl Norveç'e başkentlik yapmıştır. Kutsallığına inandıkları krallari olav 2.Haraldsson adına her yıl 29 Temmuz'u içine alan hafta st.Olav festivali düzenlenir.Festivalde viking kültürü anılır, sembolik olarak mızrak dövüşü turnuvaları yapılır. Eski adı Trondhjem olan bu güzide kentin adının anlamı gerçekten Trond'un Evidir.Ayrıca Rosenborg BK takımınında evsahibidir.Trondheim'da 2007 nüfus istatistiklerine göre 162,652 kişi yaşamaktadır.

 Trondheim Şehri'nin Arması
Trondheim'de Spor 
Trondheim tam anlamıyla kayak merkezidir.Biyatlon, Kuzey Kombine, Kayakla Atlama sporları çokça yapılmaktadır.Roar Ljøkelsøyda ünlü bir kayakla atlamacıdır.Ayrıca şehrin Rosenborg BK isimli çok ünlü bir takımı vardır.Genelde Norveç ligi'nin şampiyonu olurlar ve ülkelerini UEFA ve Şampiyonlar Ligi'nde temsil ederler.

Rosenborg BK Takımı
Rosenborg BK Takımı'nın Amblemi
Rosenborg BK, Norveç'in Trondheim şehrinin futbol takımıdır. 21 Lig, 9 Kupa Şampiyonluğu bulunan takım Norveç Ligi'nde üst üste 13 kez şampiyon olarak Norveç'te tarihe geçmiştir. Siyah-beyaz renklere sahip takım maçlarını 17,529 kişilik Lenkandel Stadyumu'nda oynamaktadır.

Coğrafi Verileri
Konumu
Siyasi Hayat
Fizikî Yapı
Ulaşım ADALAR
DAĞLAR
Yönetim Bilgileri AKARSULAR
ÜNİVERSİTELER


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com