12 Şubat 2012 Pazar

Afrika'nın İlk Türk Diş Hastanesi

Afrika'nın İlk Türk Diş Hastanesi; Tanzanya'da
Dünyanın dört bir tarafında yardıma muhtaç hastaların imdadına yetişen gönüllü doktorlar, kalıcı sağlık hizmetlerine de imza atmaya başladı.

Bunun en güzel örneklerinden biri Afrika ülkesi Tanzanya'da yaşandı. Biri İzmirli diğeri Manisa'dan iki diş hekimi, kara kıtanın ilk Türk diş hastanesini kurdu. Hastanenin açılışına katılan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, son derece modern cihazlarla donatılmış Turkish Esnan Dental Center için diş doktorları Emin Şimşek ve Necati Can'ı tebrik etti.
2008 ve 2009 yıllarında İzmirli doktor grubuyla Tanzanya'ya gönüllü sağlık taramalarına katıldığını belirten Emin Şimşek, "Taramalarda elde ettiğimiz izlenimler sonucunda, Afrika'nın Türk öğretmenine, Türk doktoruna ve Türk insanına ihtiyacı olduğuna gördük." dedi. Konuşmasına esprili bir şekilde devam eden Şimşek, "Eğitim gönüllüsü olarak Tanzanya'ya 15 sene önce gelen öğretmen arkadaşlarımızın dişleri herhalde çürümeye başlamıştır. Bari onlara faydamız dokunsun istedik!" diye konuştu.

Tanzanya'ya yine gönüllü olarak giden Necati Can da merkezde başta implant ve ortodontik olmak üzere her türlü diş tedavisini uyguladıklarını söyledi. Umduklarından fazla talep gördüklerini belirten Can, "Tüm Türk doktorlarımızın Afrika'da kendi branşlarında sağlık merkezleri açmasını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

       TANZANYA ANA SAYFA   

  



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com