28 Şubat 2012 Salı

Malta Şehiriçi Taşımacılığında Otobüsler

 Malta Şehiriçi Taşımacılığında Çok Önemli Bir Yeri Olan Otobüsler
Malta’nın tek toplu taşıma aracı otobüslerdir. Merkez otobüs terminali Valletta’da bulunur ve Malta’da Malta’nın her yerine otobüs bulmanız mümkündür. Yaz aylarında otobüsler daha sık ve daha uzun süre yolcuların hizmetindedir. Düzenli olarak otobüsler saat sabah 5.30 dan saat 23:30 a kadar trafiktedir. Malta’nın eğlence yeri olan Paceville’daki otobüsler daha uzun süre trafiktedir. Bazen saat 23.30 e kadar hatta bazı yerlerde saat 03.00 e kadar otobüs bulmak mümkündür. Kısa mesafe otobüs ücretleri 0,47 sent, uzun mesafe için ise 1,16 € dur. Gece otobüsleri daha pahallıdır fakat bunlarda 1,16 € den fazla değildir.

Otobüs biletini sürücüden ya da otobüs terminallerinden temin edebilirsiniz. Turizm merkezlerinde yani Valletta, Sliema ve St Julians’daki otobüslere duyulan ihtiyac nedeniyle otobüsler seferleri her 10 – 15 dakika içerisinde yapılmaktadır. Otobüs seyahat plani otobüs firmalarında, otobüs içinde ya da otel resepsiyonlarında bulunabilir. Turist informasyon ofislerinde bu seyahat planlarını bulmak mümkündür. Otobüste bilet almak için yanınızda bozuk paranızın olması bir avantajdır.

Otobüsten inmek için zamanında düğmeye basmanız gerekmektedir. Bazen bu sinyal dügmesi otobüsün tavanından aşağı sarkan bir iptir ve aşağı doğru çekmeniz gerekir. Her şeyden önce soldan işleyen trafiğe özellikle dikkat etmeniz gerekir. Yanlışlıkla gitmek istediğiniz yönün tam tersi bir yöne gitmeniz mümkün olabilir. Malta’daki otobüs ağı oldukça iyi planlanmıştır.

         MALTA ANA SAYFA      








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com