23 Şubat 2012 Perşembe

Malta Mutfağında Ana Yemekler

Tavşan, Malta dilinde Fenek, adada oldukça sevilen bir yemek çeşididir. Bazı restaurantların spezialiteleri bu yemek çeşidinden oluşmaktadır. Çoğu zaman bu yemek çeşidi domates ve sarmısak ile yapılır (Fenek Bit-Tewm U Bl-Inbid), et için çeşitli soslar kullanılır özellikle makarna sosları. Başka bir yemek çeşidi olan Bragioli sığır etinin yuvarlatılmış şeklidir. İçinde sirkeye yatırılmış baharat, yumurta ve ekmek bulunur.
Vejetaryen yemek çeşidi isterseniz de önerimiz Kapunata’dır. İkinci seçenek Ravjul, Malta’ya uyarlanmış ravyoli etsiz haliyle servise sunulur. Rikotta ve domates sosu ile servise çıkar. Bazı restaurantlar kıyma eti de sosun içine katarlar. Ross Fil-Fornoi fırınlanmış domuz yağlı pirinç, soğan, kıyma ve domatesten oluşur.

Sezona göre adada değişik balık çeşitleri bulunur. Mürekkep baliği türlü gibi yapılır. En çok yenen balık istavrit ailesinden Lampuka’dır. Ağustostan Aralık ayına kadar balık çeşitleri ada körfezlerine de uğrayarak yolculuk eder. Bu zamanlar dışında Marsaxlokk balık pazarında oltalanmış balıklar satılır.

Malta tatlı konusunda oldukça zengin çeşitlere sahiptir. En çok bilineni Helwa tat Tork (bademden yapılır ve çok tatlıdır). Imqaret hamur çantasıdır ve içi hurma ile doldurulur. Paskalya döneminde özellikle yapılan tatlı çeşidi Figolli (bademli macun)’dir.

         MALTA ANA SAYFA      








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com