23 Şubat 2012 Perşembe

Valetta, Malta

 Başkent Valetta'dan Bir Görünüm, Malta
Malta'nın mevcut başkenti Valetta, Malta'nın aynı zamanda en güzel yerlerinden biridir. Valetta'da pek çok kilise, katedral ve müze bulunuyor. Aynı zamanda sokaklara taşmış restoranlar size gayet güzel Akdeniz yemekleri sunuyorlar.

Valetta'nın ana caddesi trafiğe kapalı. Sadece elektrikle çalışan “Mini Cab” ler var. (golf arabaları büyüklüğünde) Ve bu minik taksiler asla korna çalmıyorlar (Hatta belki kornaları bile olmayabilir).  Önlerinden yavaş yavaş yürüseniz bile sabırla sizi bekliyorlar.
Başkent Valetta, askeri bir şehir olarak inşa edilmiş olan Valetta günümüzde tarihi dokusunu hala saklamaktadır. Şehir mutlaka görülmesi gereken saraylar, bahçeler ve kiliselerle süslenmiştir. Bu binaların birçoğu 16. yüzyıldan kalma eserlerdir. Kışları ılık geçen yazları ise sıcak olan bir iklime sahiptir Valetta.

Valetta'ya gidildiğinde mutlaka gezilip görülmesi gereken bazı yerler:
Repuplic Street (Sınır Kapısı), National Museum of Archaelogy ( Ulusal Arkeoloji Müzesi), Auberge Castilla (Castilla Hanı), Casa Rocca Piccola, Fort St. Elmo (St. Elmo Kalesi), Grand Master's Palace (Büyük Üstad Sarayı), Lascaris War Rooms (Lascaris Savaş Odaları), Barraka Gardens (Barraka Bahçeleri), Valetta Waterfront (Valetta Limanı)... Alışveriş için ise büyük alışveriş merkezlerinin bulunduğu Republic ve Merchants Caddesini tercih edebilirsiniz.


         MALTA ANA SAYFA      








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com