22 Şubat 2012 Çarşamba

Malta‘da İngilizce Öğrenmek

Malta'da Deniz Kıyısında Tarihi Bir Yapı
Malta'da İngilizce öğrenmek, İngiltere'de, Amerika'da ya da Kanada'da İngilizce öğrenmekten çok çok farklıdır. Çünkü diğer İngilizce öğrenebileceğiniz ülkelerin resmi dili İngilizce iken, Malta'da İngilizce 2 resmi dilden biridir. (Kanada'da İngilizce ve Fransızca'nın resmi diller olması gibi)

Malta hakkında pek kimsenin bilmediği bu gerçek, genellikle duyanları şaşırtmaktadır.
Maltaca (Maltase), Maltalıların sık kullandığı bir yerel dildir. Ancak bu sokaklarda, resmi dairelerde, otellerde herkesin Maltaca konuştuğu anlamına gelmemektedir. Tam aksine, İngilizce, Malta'da en çok kullanılan dildir.

Malta'da dil eğitimi aynı zamanda bir endüstridir. Gidip görenler tarafından genellikle meşhur tatil beldemiz Bodrum'a benzetilen Malta, Turizm ve dil eğitimi sektörlerini birleştirerek bu 2 sektörü birbirlerine ittirtmektedir.

Malta'daki dil okullarının tanıtımlarında en çok kullanılan sloganın, “Hem Tatil Hem İngilizce”, olmasının sebebi bundandır. Hemen hemen bütün uluslararsı dil okulu zincirlerinin Malta ‘da en az 1 şubesi bulunmaktadır. Bazı dil okullarının kampüslerinde havuz bulunmakta, bazıları da öğrencilerine ücretsiz plaj giriş kartı vermektedir.

Fakat bütün bunlar size Malta'da İngilizce eğitimi almanın kötü bir fikir olduğunu düşündürmesin. İnsanın günde 5-6 saatini İngilizce öğrenerek geçirdikten sonra, kalan vaktinde yağmurlu bir havada dolaşmak yerine kumsalda güneşlenmesi kulağa hiç de fena gelmiyor.

Üstelik uluslararası dil okulları sayesinde, Malta'daki okulların, eğitim seviyesi açısından İngiltere'deki ya da Amerika'daki okullardan hiç bir farkı bulunmamaktadır.

         MALTA ANA SAYFA      








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com