1 Ağustos 2011 Pazartesi

Başkent Londra'da Metro Hizmetleri

Başkentte uzun mesafe katedebilen en uygun ulaşım biçimi metro ile olandır, gerçi mesai saati başlangıcında ve bitiminde çok yoğun olsa bile sabahın erken saatlerinde ve akşamları merkezin dışındaki hatlarda daha sakindir. Sıcak havalarda dayanılmaz hale gelebilir, yolda kalması ve gecikmeye sebep vermeside söz konusudur. Metro sabahları 05:30 dan gece yarısına kadar çalışır ve 12 tane birbiri ile bağlantılı hattan oluşup merkezden şehrin dışına kadar uzanır. Yoğunluğun fazla olduğu saatlerde bir kaç dakikadan fazla beklemezsiniz.

Bu ağ 1. zone merkezde olmak üzere pek çok zone ayrılmıştır. Metroda tek gidiş biletin fiyatı hangi zone da ya da hangi zone larda yolculuk edileceğine bağlıdır. 1. zone içinde ya da diğer zonelardan 1. zone yapılan tek yönlü seyahat ücreti 4.00 GBP dur. Genellikle diğer zonelardaki seyahat 1. zonedan geçmediği sürece daha ucuzdur. Seyahat süresince istediğiniz kadar metro hattı değiştirebilirsiniz. Biletleri metrodaki bilet gişesinden ya da bilet makinalarından para veya kredi kartı ile alabilirsiniz. Platformlara gitmeden önce biletinizi almanız gerekir. Çoğu istasyonlarda otomatik bariyerlerden geçmeniz gerekebilir. Bunu yapmak için biletinizi bariyerlerin önünde bulunan makinaya sokmanız yeterlidir; fakat biletinizi geri almayı ve yolculuk boyunca saklamayı unutmayınız. Yolculuğunuz bittiğinde makina size kartınızı geri vermez (biletiniz tek gidişse).

Çoklu bilet ya da eğer toplu taşıma araçlarını uzun bir süre sürekli olarak kullanma durumunda indirimli uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Londra'da uzun süre kalmayı planlıyorsanız Oyster kartını almayı düşünebilirsiniz ya da toplu taşıma araçlarını bazı günler çok kez kullanmayı düşünüyorsanız Travelcard almanız daha uygun olur.

Londra Metrosunun haritasının bir kopyasını almak için Transport for London web sitesinin Tube Map sayfasını ziyaret edebilirsiniz ve bu çeşitli dillerde Türkçede dahil olmak üzere mevcuttur. Bu haritalar metro istasyonlarındanda bedava alınabilir. Bu haritada istasyonun hangi zone da olduğu açıkça belirtilmiştir ve rahatlıkla bilet fiyatını hesap edebilir ve seyahat rotanızı planlayabilirsiniz.




            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com