6 Ağustos 2011 Cumartesi

İNGİLİZ MUTFAĞI

Diğer ülkelerin mutfakları ile karşılaştırdığımızda İngiliz mutfağında çeşit çok fazla değildir ve belki de bunun nedeni dünyanın her yerinden tatlar sunan restorantlara çoğu kasabada ve özellikle büyük şehirlerde rastlayabilmenizdir.

Bu restorantların çoğu genellikle Hint, İtalyan, Çin ve Fransız yemekleri sunarlar, Hint yemekleri Birleşik Krallıkta o kadar popüler hale gelmiştir ki Hint körisi yeni ulusal bir yemek olarak görülmektedir.

Geleneksel İngiliz yemekleri sunan restorantlarda vardır, ama bunlar genellikle publarda farklı ülkelere ait tatlarla birlikte sunulmaktadır.
Geleneksel İngiliz yemeklerinin özünü fırınlanmış etler, patates ve haşlanmış sebze oluşturur ve geleneksel Pazar öğlen yemeği bunun en iyi örneğidir. Bu yemek et ya da tavukla birlikte fırında pişirilmiş ya da haşlanmış patates ve genellikle içinde havucunda olduğu haşlanmış sebze ile servis yapılır. Yorkshire pudingi yemeğin bir parçası olarak sunulur. Yorkshire puding un, yumurta, sütten yapılır ve fırında pişirilir. Bu bir tatlı değildir, yemeğin bir parçasıdır ve genellikle et suyuyla servis edilir.

Bir diğer geleneksel tat ise balık ve patates kızartmasıdır. Genellikle restorantların menülerinde bulunur ama çoğunlukla 'Fish and Chips' dükkanlarından paketlenerek alınması yaygındır. Bu yemek morina ya da mezgit balığının özel unlu bir sosa batırılıp derin yağda kızartılması ile yapılır. Bu yemeğe geleneksel olarak patates kızartması ve bezelye eşlik eder. Bu dükkanlarda burger, kebap ve çin yemekleride bulabilirsiniz.



  
            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum

·         LONDRA'DA GEZİLECEK YERLER
·         İNGİLİZ MUTFAĞI









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com