10 Ağustos 2011 Çarşamba

Londra Kule Köprüsü (Tower Bridge of London)


 Londra Kule Köprüsü (Tower Bridge of London)
Londra'nın en önemli sembollerinden biri olan Tower Bridge adını hemen yanında bulunan Tower of London'dan almıştır. Thames Nehri üzerinde bulunan bu köprü, 1984 yılında kullanıma açılmıştır ve baskul köprü turu köprülerin en ünlülerinden biridir. Köprü, yüksek seviyeden iki yatay yürüyüş yolu ve aşağıdan bir araba yoluyla birbirine bağlanmış iki kuleden oluşmaktadır.
1870 yılında hızla gelişen Doğu Londra’daki ticareti daha aktif hale getirmek için bir köprüye ihtiyaç duyulması nedeni ile su altından yapılan bir tüp’ün araç trafiği konusunda yetersiz kalması nedeni ile 1876 yılında yapılan köprü tasarım yarışması sonucunda 1884 yılında Horace Jones isimli ingiliz mimarin projesi kabul edilmistir.
Köprü'nün inşa'sı 1886 yılında başlayıp 8 yıl sürmüştür. Köprü, nehrin iki yakasındaki iskelelere birer köprü inşa edilmesini, köprülerin arasındaki yolun iki kanat halinde 83° açı ile açılarak nehir trafiğine izin vermesini öngörüyordu. Özellikle geceleri muhteşem bir görüntüye sahip olan Londra'nın tarihinde önemli yeri olan bu tarihi köprüyü mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Köprü, yaya ve araçların kullanımına açık olduğu için sorunsuz bir şekilde günün her saatinde rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıca Tower Bridge sergisini ziyaret etmek isterseniz, yaz ayları Nisan'dan Eylul'e kadar 10.00 ile 18.00 saatleri arasında, kış aylarında ise Ekim'den Mart'a kadar 9.30 ile 18.00 saatleri arasında, yetiskinlere £7.00 çocuklara £3 ücret karşılığı ziyaret edebilirsiniz.
Londra Kule Köprüsünün Fotoğrafları







            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum
·         LONDRA'DA GEZİLECEK YERLER
·         İNGİLİZ MUTFAĞI









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com