6 Ağustos 2011 Cumartesi
İngiliz Börek Çeşitleri
Pub ve restorant menülerinde bulunan başka geleneksel yemek ise börek çeşitleridir. İki ana börek çeşidi vardır. Bir çeşidi ya etli ya da etsiz yapılır. En çok sevilenin içinde et, patates, peynir ve soğan vardır. Meşhur Cornish böreğinin yarım ay şeklinde özel bir şekli vardır. İçinde ise domuz ve çeşitli sebzeler konularak yapılır. Börekler genellikle ya yalnız başına ya da patates ve sebzeyle beraber ana yemek olarak yenir. İkinci çeşidinde ise hamur ya da yufka yoktur ve örnek olarak Shepherds (Çoban) böreği ya da balık böreğini verebiliriz. Bu yemeğin içinde eğer Shepherds böreği ise kıyma, diğerinde balık vardır ve her iki çeşidin üstünde ise patates püresi vardır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
muzafferbadem@hotmail.com