1 Ağustos 2011 Pazartesi

Otobüs

Özellikle belirli bölgelere servis veren çok sayıda yerel otobüs şirketleri olmasına rağmen ülkenin her yerine servis veren şirket sayısı sınırlıdır.

Genelde otobüsle yolculuk daha ucuz olmasına karşın tren seyahatinden daha uzun sürmektedir. Otobüsteki yerler ayırtılabiliniyor fakat oturma yerleri önceden ayırtılamıyor. Eğer grup olarak seyahat etmek istiyorsanız o zaman Otobüs terminaline erken gelip en uygun olan yerleri seçmeniz gerekecektir. Genelde yiyecek ve içecek otobüste satılmamakla birlikte uzun yolculuklarda mola verilmektedir. Otobüslerde host veya hostes bulunmaz. Çoğu otobüste tuvalet bulunmaktadır.

National Express: National Express, İngiltere'deki pek çok büyük kasaba ve şehire servisi olan en büyük otobüs şirketidir. Biletleri National Express otobüs terminallerinden ya da acentalardan ayırtılabilinir. Acil durumlarda ve otobüste yer olmama durumunda kalkış terminallerinden de alınabilinir.

Megabus: Megabus otobüs şirketi National Express'e kıyasla daha küçüktür ve pek çok büyük şehiri kapsamaz. Biletleri sadece web sitesinden alıp yazıcıyla kendiniz basabilirsiniz. Biletler National Express fiyatlarına kıyasla çok daha ucuzdur.

İNGİLTERE'DE DİĞER ŞEHİRLERARASI SEYAHAT İMKANLARI



            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum
·         LONDRA'DA GEZİLECEK YERLER
·         İNGİLİZ MUTFAĞI










    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    muzafferbadem@hotmail.com