3 Ağustos 2011 Çarşamba

Hyde Park, Londra, İngiltere

 Hyde Park, Londra, İngiltere
Hyde Park 350 dönümlük alana kurulu Londra'nın merkezindeki en büyük parktır. Park da yaz konserlerine ve çeşitli etkinliklere içinde ve çevresinde yer verilmektedir. Parkın güney tarafında Kraliçe Victoria'nın ölmüş kocası Prens Albert'e yaptırdığı anıt bulunmaktadır. Anıtın karşı tarafında, çoğunlukla yazın klasik müzik konserleri için bir buluşma yeri olan Royal Albert Hall bulunmaktadır. Parkın batısında, Prenses Diana'nın Prens Charles'tan boşandıktan sonra yaşadığı Kensington Sarayı bulunmaktadır. Diana'nın anısına yapılmış şelalede burada bulunmaktadır. Parkın kuzey doğusunda Marble Arch girişinde Marble Arch ve Speakers Corner bulunmaktadır.
 Hyde Park'tan Bir Görünüm, Londra, İngiltere
Marble Arch başlangıçta Buckingham Sarayına görkemli bir kapı olarak yapılmıştır ama daha sonra şimdi bulunduğu yere taşınmıştır. Speakers köşesi düşünce özgürlüğü ve açık tartışma için bir buluşma yeridir. Parkın güney doğusunda Hyde Park girişinde, çatıda manzara seyretme yerine açılan küçük bir sergi yerinin bulunduğu Wellington Arch bulunmaktadır.
 Hyde Park, Londra, İngiltere
Park hergün sabah 05:00 den gece yarısına kadar açıktır. Giriş ücretsizdir. En yakın istasyonlar Hyde Park Corner, Knightsbridge, Lancaster Gate ve Marble Arch'dir.
LONDRA'DA GEZİLECEK YERLER


            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com