1 Ağustos 2011 Pazartesi

İngiltere'de Tren Seferleri

İngiltere'deki tren servisi Batı Avrupa ülkeleriyle kıyas edilecek olursa daha kötü, pahalı ve çeşitli bilet seçenekleriyle son derece karışıktır. Bunun yanısıra uzun mesafe yol alınacaksa otobüsle yolculuktan çok daha hızlı ve konforludur.

Trenler iki ana kategoride toplanırlar: InterCity ve Regional tren servisleri büyük şehirlerde banliyö trenleri gibi servis vermektedirler. Bunların yanısıra havaalanlarına hızlı servis veren özel tren servisleride vardır.
Intercity trenleri İngiltere'nin tüm büyük şehirlerine servis vermektedir. Bunlar hızlı trenler olup durdukları istasyonlar sınırlıdır ve genellikle yiyecek içecek servisi bulunmaktadır. Biletler seyahata çıkmadan hemen önce istasyondan alınabilse de biletleri daha ucuza almak isterseniz seyahat edeceğiniz tarihten çok önce almanız gerekir. Eğer çok önceden alırsanız yeriniz ayrılır ve bu bilet fiyatına dahildir. Intercity servisi genellikle Noel ya da Paskalya tatili döneminde ve Cuma günleri çok yoğun olmaktadır ve biletlerinizi önceden almanız önerilir.

Regional trenleri genellikle büyük şehirler arasında servis verirler ve daha fazla istasyonda dururlar. Biletler genellikle seyahat etmeden hemen önce tren istasyonlarından alınır ve önceden ayırtma söz konusu değildir. Eğer bilet alımının her gün tekrarlanması gerekiyorsa o zaman sezonluk bilet alınabilir ve bu günlük alınan biletlerden çok daha ucuza gelir. Bu servisler mesai başlama ve bitiş saatlerinde çok yoğundur.

İNGİLTERE'DE DİĞER ŞEHİRLERARASI SEYAHAT İMKANLARI



            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum
·         LONDRA'DA GEZİLECEK YERLER
·         İNGİLİZ MUTFAĞI










    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    muzafferbadem@hotmail.com