7 Ağustos 2011 Pazar

İngiltere'de Resmi Tatiller

İngiltere'de ve Galler'de resmi tatiller genelde 8 gün olarak belirlenmiş olsada zaman zaman özel durumlarda yeni günler eklenebilmektedir. Kuzey İrlanda ve İskoçya için farklı düzenlemeler vardır.

İngiltere'de gözlemlenen resmi tatilleri aşağıdaki gibi sıralanmıştır.

New Year's Day
Yeni yılın ilk günü 1 Ocak kutlanmaktadır fakat haftanın hangi gününe denk geldiği yıldan yıla değişmektedir. Eğer 1 Ocak Cumartesi veya Pazar gününe denk gelirse takip eden Pazartesi günü resmi tatil olarak ilan edilir.

Good Friday
Bu resmi tatil günü her zaman Easter Sunday' den önce gelen Cuma gününe denk gelmektedir ve batı Hıristiyan inanışlarına göre hesaplanmaktadır. Bu günü hesap etmek oldukça karışıktır ve yıldan yıla değişmektedir. Bu yüzden Good Friday tatili Mart ya da Nisan ayına denk düşebilir.

Easter Monday
Bu resmi tatil günü her zaman Easter Sunday' den önce gelen Pazartesi gününe denk gelmektedir ve batı Hıristiyan inanışlarına göre hesaplanmaktadır. Bu günü hesap etmek oldukça karışıktır ve yıldan yıla değişmektedir. Bu yüzden Easter Monday tatili Mart ya da Nisan ayına denk düşebilir.

Early May Bank Holiday
Bu her zaman Mayıs ayının ilk Pazartesi gününe denk düşmektedir.

Spring Bank Holiday
Bu her zaman Mayıs ayının son Pazartesi gününe denk düşmektedir.

Summer Bank Holiday
Bu gün ise Ağustos ayının son Pazartesi gününe denk düşmektedir.

Christmas Day
Christmas Day aralık ayının 25. ci gününde kutlanmaktadır ve haftanın hangi gününe denk geldiği ise yıldan yıla değişmektedir. Eğer 25 Aralık Cumartesi ya da Pazar gününe denk düşerse bunu takip eden Pazartesi'de tatil olarak kabul edilmektedir.

Boxing Day
Aralık ayının 26. cı gününde kutlanmaktadır ve haftanın hangi gününe denk geldiği ise yıldan yıla değişmektedir. Eğer 26 Aralık Cumartesi gününe denk gelirse onu takip eden Pazartesi resmi tatil günü olarak kabul edilir. Eğer 26 Aralık Pazar gününe denk gelirse onu takip eden Salı günüde resmi tatil olarak kabul edilmektedir.



            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum
·         LONDRA'DA GEZİLECEK YERLER
·         İNGİLİZ MUTFAĞI









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com