31 Temmuz 2011 Pazar

London Gatwick Havaalanı, Londra, İngiltere

Liverpool Üniversitesi
London Gatwick havaalanının kodu LGW dir ve Londra'nın 28 mil (45 km) güneyinde bulunmaktadır. Havaalanının kuzey ve güney terminalleri olup bunların arasındaki ulaşım her 3 dakikada bir kalkan terminal içi trenle sağlanmaktadır ve terminaller arası ulaşım 2 dakika sürmektedir.

Gatwick havaalanı ile şehir merkezi arasında en çok tercih edilen ve en hızlı ulaşım şekli Gatwick Express trenidir. Yolculuk süresi yaklaşık 30 dakikadır. Trenin şehir merkezinde son durağı Victoria istasyonu olup burdan düzenli olarak şehrin hemen her yerine ulaşım metro ve otobüslerle mümkündür. Ulaşım ücreti tek yön 15.00 GBP'dir. Bir saat içinde en fazla 4 kez tren servisi vardır.
Gatwick express tren biletini trende alabilirsiniz fakat bunu diğer tren seyahatlerinizde yapmamanızı öneririz.
Alternatif olarak Londra'ya şehirlerarası otobüslede gidebilirsiniz. National Express'in ülkenin her yerine otobüs servisleri vardır. Havaalanının güney terminalinden Londra'nın merkezine direk servisi vardır ve tek yön bilet yaklaşık olarak 6.50 GBP olup yolculuk süresi 90 dakikadır.
Londra'ya taksi serviside vardır. Taksi terminallerden sabit ücrete ayırtılabilir. Yolculuk için yaklaşık olarak 85.00 GBP ödemeniz gerekebilir. Eğer gece çok geç saatte havaalanına indiyseniz, havaalanından seyahatiniz taksi ile sınırlı olabilir.

LONDRA'DAKİ DİĞER HAVAALANLARI



            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum
·         LONDRA'DA GEZİLECEK YERLER
·         İNGİLİZ MUTFAĞI










    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    muzafferbadem@hotmail.com