4 Mayıs 2011 Çarşamba

Merkez - Batı Brezilya

Itaipu Barajı, enerji üretimi yönünden dünyanın en büyük hidroelektrik santrali.  
Kapasite yönünden ise dünyanın ikinci büyük hidroelektrik santralidir.
(Itaipu Dam, the world's largest hydroelectric plant by energy generation and 
second-largest by installed capacity.)
Merkez Batı; Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, Goiás ve ulusal başkent Brasília’nin bulunduğu Federal Bölgeden oluşur. Brasília 1960’ta kurulmuştur. Bir zamanlar Brezilya’nın en bakımsız sınır yöresi sayılan ancak halen çarpıcı tasarımı ve fütüristik mimarisi ve yeraltı kaynakları ve geniş ölçüde çiftçiliğe dayanan altyapısı ile artık hızla büyümekte olan önemli bir kalkınma bölgesidir.

Karayolları, havayolları ve en çağdaş iletişim imkanları Brasília, Goiânia, Cuiabá, Campo Grande ve bölgedeki diğer kentleri modern dünyanın işlek merkezleri haline getirmiştir. Ancak bilgisayar çağının tırmanış hızının hissedilemediği Pantanal bataklıkları da mevcuttur.
Pantanal, yeryüzündeki el değmemiş yaban hayatının son ana rezervlerinden biridir. Baştanbaşa gür bitkilerle kaplanmış, nehirlerle baştan başa kesilmiş ve berrak göllerle süslenmiş çok geniş dümdüz ovalardan oluşan gerçek bir ekolojik sığınaktır. Jaguarlar, timsahlar, tape’ler, peccariler ve yüzlerce kuş çeşidi, Pantanal’i büyüleyici manzaralar ve seslerle renklendiren, çeşitlendiren unsurlardır. Hiçbir tecrübe burada bir gözün yapacağı Safariden daha ödüllendirici olamaz.

Orta-Batı, Caldas Novas ve Goiás’daki kaplıcaları yanısıra yeryüzündeki en görkemli kum plajları ve en iyi balık avlama yerlerinden biri olan muhteşem Araguáia nehri gibi daha birçok doğal eğlence imkanlarına sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com