1 Ocak 2013 Salı

Türkiye-Filistin Geçici Serbest Ticaret Anlaşması

Türkiye-Filistin Geçici Serbest Ticaret Anlaşması 20 Temmuz 2004 tarihinde imzalanarak 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 
Konuya ilişkin 2005/8838 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 1 Haziran 2005 tarih ve 25832 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış bulunmaktadır.

Anlaşma Kapsamında Uygulanan Tavizli Rejim
Söz konusu Anlaşma kapsamında, Anlaşmanın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle sanayi ürünleri ithalatında taraflar arasındaki gümrük vergileri ve eş etkili vergiler tamamen kaldırılmıştır. 
Anlaşma tarım ve işlenmiş tarım ürünleri açısından bir taviz öngörmemekte olup, bu konunun Anlaşmanın yürürlüğe girmesini müteakip kurulacak Ortak Komite'nin ilk toplantısında ele alınması kararlaştırılmıştır.

Anlaşmanın İçeriği
Türkiye-Filistin Serbest Ticaret Anlaşması GATT 1994 ve Dünya Ticaret Örgütü, Türkiye-AB Gümrük Birliğinin Tamamlanmasına İlişkin 1/95 sayılı Ortaklık Konseyi Kararı ve AB ile Filistin arasındaki Geçici Ortaklık Anlaşması hükümleri paralelinde, sanayi ürünlerindeki gümrük vergileri, miktar kısıtlamaları ve eş etkili vergi ve önlemlerin kaldırılması, teknik mevzuat, tarım ürünlerindeki taviz değişimi, hayvan ve bitki sağlığı önlemleri, hizmetler ve yatırımlar, genel hükümler (iç vergilendirme, yapısal uyum, damping, acil durumlar, devlet tekelleri, korunma önlemleri, ödemeler, menşe kuralları, devlet yardımları, fikri, sınai ve ticari mülkiyet hakları, kamu ihaleleri ve kurumsal hükümler) hususlarında düzenlemeler içermektedir.


BATI ŞERİA'DAKİ ŞEHİRLER

FİLİSTİN İLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com