22 Şubat 2011 Salı

İsrail Elçiliğine Filistin Bayrağı Çekildi


İran Bayrağı

İran Devrimiyle ABD bu ülkeden çekilmek zorunda kaldı. Ama bu kolay olmadı: ABD, İran’daki gizli servis ağıyla ülkede darbe tezgâhladı. Bu ters tepti. İmam Humeyni “casusluk yuvası” dediği ABD’nin Tahran Büyükelçiliği baskınına izin verdi. Bu baskınla bütün casusluk şebekesi açığa çıktı ve bunlar yakalanarak idam edildi. Bundan sonra İran devrimi daha da güçlenmeye başladı. ABD üslerine el konuldu, İsrail elçiliği kapatıldı ve yerine Filistin Kurtuluş Örgütü’nün elçiliği yapıldı ve buraya Filistin bayrağı çekildi. 4 Kasım 1979 günü gerçekleşen ABD Büyükelçiliği baskını daha sonraki tarihlerde “Emperyalizmle Mücadele ve Gençlik Günü” ilan edildi. Bugün, halen İran’da her yıl törenlerle kutlanıyor. İran ayrıca Musaddık’ın petrolü millileştirdiği günü de milli bayram ilan etti. İşte İran devrimi bölgemizin en büyük bağımsızlıkçı ve antiemperyalist devrimlerinden birisidir.
Zaten bu devrimin kurucu önderi İmam Humeyni sürekli “tam bağımsız İran” vurgusu yapar ve İran’ın kendi öz değerleri üzerinde gelişmesini isterdi. Humeyni’nin şiarı, “ne doğu ne batı; bağımsız İran”dı. Bu şiarı ölünce de vasiyet olarak bıraktı. Humeyni’nin vasiyetindeki şu satırlar canlılığını hâlâ koruyor: “Bunların başında, yapısı ve şartları dolayısıyla terörist bir devlet olan ABD vardır. Bu devlet, dünyanın her tarafında huzursuzluk ve savaş çıkarabilir ve çıkarmaktadır. Bu devletin müttefiki olan Siyonizm de emellerine ulaşabilmek için öyle cinayetler işlemektedir ki kalemler, diller söylemekten utanır.

“Büyük İsrail”in kurulması yönündeki ahmakça düş; onları her türlü cinayete sürüklemekte, her cinayeti göze almaktadırlar.” (Vasiyetname İmam Humeyni, Objektif Yayınları, 2 Basım, İstanbul, 1991, s.31) İşte Humeyni’nin yoldaşları bugün bu çizgiyi sürdürüyor. Bunlardan birisi de o günlerde öğrenci lideri olan İnşaat Yüksek Mühendisi Mahmud Ahmedinejad!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com