4 Mayıs 2011 Çarşamba

Güney Brezilya



Sao Paulo'dan Bir Görünüm
Güney, Brezilya’nın, dört mevsimi açıkça yaşayan yegane bölgesidir. Kışlar serindir ve bazı yıllarda kar yağar, ancak sadece dağlara... Bölge, ormanlı dağlar ve çayırlı ovalarla kaplı Paraná, Santa Catarina ve Rio Grande do Sul isimli üç eyaletten oluşur. 19’uncu yüzyılda Alman, İtalyan, Lübnanlı, Polonyalı ve diğer uluslardan birçok insanı getiren göç dalgası nedeniyle tüm bölgede güçlü bir Avrupa etkisi hissedilir.

Paraná eyaletinin başkenti Curitiba, üstün yaşam kalitesi ile ünlüdür. Paraná aynı zamanda her ikisi de dünyanın en büyükleri olan; Brezilya, Paraguay ve Arjantin sınırlarının birleştiği noktada yeralan, Iguaçu Şelalesi ve Itaipú Barajının bulunduğu yerdir.
Santa Catarina sahili enfes plajları ile ünlüdür: başkent Florianopolis bir ada üzerine kurulmuştur ve birçoklarına kolay geçiş sağlar. Eyaletin iç kısmında, güçlü Alman etkisinin hissedildiği Blumenau, Brusque ve Joinville gibi kentler de bulunur.
Rio Grande do Sul, halen değişmez gelenekleri “Churrasco” yemeyi (açık ateş üzerinde şişe geçirilerek kızartılmış sığır eti) ve “Chimarrão” (buruk Paraguay ot çayı) içmeyi sürdüren Brezilya’nın ünlü Pampas çobanları “gaúcho”ların vatanıdır. Eyalet başkenti Porto Alegre yakınında gelişen sanayi ve kültür merkezleri Canela ve Gramado muhteşem dağ şehirleridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com