4 Mayıs 2011 Çarşamba

Güneydoğu Brezilya

Recife Havaalanı (Recife Airport)
Güneydoğu, Brezilya’nın ana giriş kapısıdır. São Paulo, Rio de Janeiro ve Belo Horizonte dünya çapında oteller ağı, lokantaları, ulaşım ve diğer hizmetleri ile ülkenin sanayi ve madencilik merkezleri olan en büyük üç kentidir. Güneydoğu aynı zamanda, büyüleyici müzeleri, sömürge kasabaları ve nefis doğal manzaraları ile zengin bir tarihî çevre oluşturur. Bölge dört eyaletten oluşur -São Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais ve Espírito Santo.
São Paulo şehri Latin Amerika’daki en önemli ve dinamik sanayi ve ekonomi merkezidir. Etnik çeşitlilik ve aktif gece hayatı ile ünlü kozmopolit bir şehirdir. Lübnan, Japon, Çin, Alman, İtalyan, Portekiz ve Fransız mutfağı kentin yemek pişirme ve gastronomi ağındaki tercihlerinden birkaçıdır. Rio de Janeiro hiç şüphesiz Brezilya’nın en ünlü kentidir. Dağlarla deniz arasında yerleşmiş olan Rio, İpanema ve Copacabona gibi en destansı bazı plajlarla ve Sugar Loaf ve Corcovado tepesindeki İsa Peygamber heykeli gibi uluslararası üne sahip yerleri barındırır. Sıcak ve sevgi dolu atmosferi, meşhur karnavalı ile tanınan bir eğlenceseverler kentidir.

Rio de Janeiro ve São Paulo eyaletleri aynı zamanda doğal manzaraları ve plajları ile de ünlüdür. Rio’nun dağ kasabalarına Petrópolis, Teresópolis ve Nova Friburgo da dahildir. En güzel plajlarından bazıları Angra dos Reis, Parati, Cabo Frio ve Búzios’ta bulunur. São Paulo’ya gelen ziyaretçiler ya Guarujá’daki plajlardan veya Campos do Jordão, Serra Negra ve Águas de Lindóia’daki dağ manzaralarından yararlanırlar.

Minas Gerais eyaleti büyük tarihî öneme ve uçsuz bucaksız doğal güzelliğe sahip bir bölgedir. Ouro Preto, Mariana, Sabará, Congonhas ve São João del Rey gibi tarihî kasabaları, Brezilya’nın kolonyal geçmişinin bütün boyutlarının algılanmasını sağlar. Modern başkent Belo Horizonte yakınında Lapinha ve Maquiné’de herbiri ayrı bir doğal harika olan mağaralar vardır. Minas’ın ünlü kaplıcaları mineral kaynaklarıyla eyaletin güneyinde yer alır.

Bölgenin en kuzeyindeki eyalet Espírito Santo, enfes plajları; eyalet başkenti ve dinamik limanı Vitória ve Guarapari ve Marataízes gibi şirin şehirleri ile dikkati çeker.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com