1 kilo irmik
1 kilo şeker
750 ml kaynar halde su
250 ml kaynar halde süt
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
1,700 kg şeker
1 litre su
Bir yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı üzüm pekmezi
Ceviz içi
Hindistan cevizi (üzerine serpmek için)
Malzemeyi ilk önce iyice harmanlayın sonra üzerine kaynar halde olan su ve sütü ekleyip karıştırın
Arada bir karıştırmak sureti ile bir gün bekletin .tepsinizi yağlayıp malzemeyi tepsiye boşaltın tepsiyi hafif sallıyarak düzleştirin ,hamurun üzerine ikişer Parmak ara ile sıra ile yarımşar fıstık sıralayın soğuk fırına atıp fırını çalıştırın.
Şerbeti için:
Bir litre su 1,5 şeker kaynatın ,Tatlı ılık şerbet sıcak olarak tatlınızın üzerine şerbeti dökün.
Tatlıyı tepsiye malzemeyi dökerken yarısını dökün ortasına pekmez gezdirip üzerine bol ceviz serpin kalan malzemeyi de tekrar ekleyip fırına verin şerbeti verdikten sonra üzerine bolca Hindistan cevizi serpin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
muzafferbadem@hotmail.com