22 Şubat 2011 Salı

İran Mütevazı Liderini Seviyor


9.Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad

Humeyni çizgisinde olan Mahmud Ahmedinejad, 28 Ekim 1957 tarihinde Germşehr’de dünyaya geldi. İlk ve lise öğrenimini Tahran’da yaptı. 1975 yılında Tahran İlim ve Sanayi Üniversitesi’nin İmar ve İnşaat Bölümünü kazandı. 1979 Devrimi sırasında da üniversitede devrimci mücadeleye atıldı. Devrimden sonra “İslami Öğrenciler Birliği”ni kurdu. Savaşın başlamasından sonra cepheye koştu. İran’ın Batı bölgesindeki savaşta lojistik güçlerde görev aldı. 1986 yılında Devrim Muhafızları’nın özel tümeninde görev yaptı. Kerkük operasyonlarına katıldı. Savaşın bitimine kadar bu bölgedeki lojistik ve askerî mühendislik alanlarında çalıştı. Daha sonra Makû ve Hoy şehirlerinde Kaymakam yardımcısı ve kaymakamlık yaptı. Kürdistan ilinde ise Vali Danışmanı olarak görev yaptı. Erdebil Valiliği’ne atandı. 2003 yılında ise Tahran Belediye Başkanlığı’na getirildi. Bundan önce Tahran İlim ve Sanat Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak dersler verdi. 1997 yılında ulaştırma- taşımacılık ve trafik planlamacısı ve mühendisliği bilim dalında doktora aldı. Tahran Belediye Başkanlığı sırasında yoksul semtlere yaptığı yatırımlarla dikkati çekti. Sade bir yaşam sürüyor. Öğretim üyeliği maaşı alan Ahmedinejad, 125 M2 evde kalıyor ve öğlen yemeklerini bile evinden getiriyor. Göreve geldikten sonra lüks yaşama açtığı savaşla dikkati çeken Ahmedinejad, yolsuzlukların da peşini bırakmıyor. En önemlisi de sade yaşamını gösteriş olarak sürdürmemesi. Bundan dolayı İranlılar O’nu çok seviyor.

2 yorum:

  1. peki diğer fars zenginlerin sosyetik yaşamını halk görmüyormu. tehrandaki zengin ve fakir semtleri halk görmüyormu. farslar yesin azeri türkleri baksın. la hükme illa lillah.

    YanıtlaSil
  2. tüm iranlılar böyle yatar tevazuyla ilgili değildir. bu kültürden kaynaklanan bir durumdur.
    zindanlardaki insanlar ise kucak kucağa yatmaktadır. Allah herşeyi biliyor. iranlı halklar aptal değiller. korku ve şiddetle halk sindirilmektedir.

    YanıtlaSil

muzafferbadem@hotmail.com