8 Şubat 2011 Salı

Tunus'ta 2010-2011 Olayları - Tunus Devrimi

Devrik Diktatör Zalim Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali 
 
Tunus'ta halkın pahalılık isyanı 23 yıllık lideri devirdi. Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali Tunus'u terketti. Bazı akrabaları tutuklandı. Bin Ali'nin Suudi Arabistan'da olduğu doğrulandı Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen bir gösteride bir muhalefet lideri, göstericilere Tunus örneğini gösterdi ve aynı Tunuslular gibi de sıkıntı çektiklerini söyledi.İlgili Konular
Ülkede etkili Müslüman birliklerinin çağrısıyla düzenlenen gösteride, Başbakan Samir Rifai'nin hükümetinin devrilmesi çağrısı yapıldı.7 milyon nüfuslu ülkede serbest piyasa reformları ve fiyatlardaki artışlar tepki çekiyor.
'Devrim çağrısı'
Ürdün'ün Karak, İrbid ve Diban kentlerinde de benzer gösteriler düzenlenmişti.Öte yandan Yemen'in başkenti Sanaa'da da öğrenciler, kendi ifadeleriyle, "Arap dünyasının hilekar liderlerine karşı" devrim çağrısıyla yürüyüş düzenledi.Cezayir'de ise bir kadın, Tunus'ta benzer bir protesto eylemini örnek alarak kendisini ateşe verdikten sonra hayatını kaybetti.Cezayir'de son bir kaç gün içinde üç kişinin daha kendilerini ateşe verdikleri, ancak hastanede tedavi altında oldukları açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com