10 Haziran 2013 Pazartesi

İsviçre'de Ordu Kuvvetleri

MOWAG Eagle İsimli İsviçre Ordusuna Ait Zırhlı Araç
İsviçre Silahlı Kuvvetleri, Kara ve Hava Kuvvetlerini içerir.
Askeri personel: %5'ini profesyonel askerler oluşturur, ve geri kalan askeri personel ise 19 ile 34 yaş arası (özel durumlarda 50'ye kadar çıkar) erkek vatandaşlardır.
İsviçre vatandaşlarının, Vatikan İsviçreli Muhafızlar ya da çifte vatandaş olanlar haricinde, başka bir ülkede askeri görev yapması yasaklanmıştır.

İsviçre milis sistemi askerlere ordu tarafından verilen ekipmanları, personelin kendine ait özel silahları da dahil, evlerinde tutmalarını şart koşar.
Bazı kuruluşlar ve siyasi partiler bu uygulamayı tartışmakta ve uygunsuz görmektedir fakat ana İsviçre sistemi bu uygulamanın lehlerine olduğunu düşünmektedir.

2000 yılından beri silahlı kuvvetler departmanı uydu iletişimlerini izlemek amacıyla Onyx istihbarat toplama sistemini kullanmaktadır.

Soğuk Savaş'ın bitmesinin ardından anti-militarist gruplar tarafından askeri faaliyetlerin engellenmesi, hatta tamamen silahlı kuvvetlerin kaldırılması için girişimler olmuştur.
Anti-militarist gruplar tarafından başlatılan bu konuda dikkate değer bir referandum, 26 Kasım 1989 tarihinde yapıldı.
Bu öneriye karşı seçmenlerin yaklaşık üçte ikisi yenildi.

Benzer bir referandum, Amerika'ya düzenlenen 11 Eylül Saldırıları nedeniyle %78'lik bir oranla anti-militarist grupların tekrar yenilmesine neden olmuştur.4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com