6 Ağustos 2011 Cumartesi

Birleşik Krallık'ta İletişim İmkanları

Birleşik Krallıkta bir telefon numarası alan kodu ve abone numarasından oluşur. Alan kodları, örneğin Londra için 020, her zaman sıfırla başlar. Eğer aradığınız telefon numarası ile aradığınız yerdeki telefonun alan kodu aynı ise alan kodu çevrilmeyebilir. Birleşik Krallığın ülke kodu 44'tür. Eğer yurtdışından bir Birleşik Krallık numarası çeviriyorsanız, alan kodunun ilk sıfır numarası çevrilmemelidir. Birleşik Krallık'tan başka bir ülkenin numarasını ararken ilk önce 00 sonra ülke kodunu ve en sonda telefon numarasını çevirmeniz gerekecektir.

Birleşik krallıktaki telefon kulübelerinin sayısı cep telefonlarının artması nedeniyle oldukça azaldı. Ama yinede ana caddelerde, otobüs ve tren istasyonlarında ve alışveriş merkezlerinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Çok sık olmasada kırmızı renkte geleneksel telefon kulübelerine rastlayabilirsiniz ama bunların çoğu günümüzde daha modern yapılarla değiştirilmiştir.
Telefon kulübelerindeki telefonlarda bozuk para kullanabilirsiniz, bazen kredi kartıylada aramanızı yapabilirsiniz. Eğer bozuk para kullanıyorsanız en az 40 pence atmanız gerekecektir ama kredi kartı ile arama yapıyorsanız bu size daha pahalıya mal olacaktır. Umumi telefonların bazılarında internete ulaşım, e-mail ve text yollama için gerekli olan donanım bulunmaktadır. Umumi telefonlar genelde dışarıdan aranabilir ve telefonun numarası ise görülebilir yere yazılmıştır.

Eğer yurdışındaki bir numarayı Birleşik Krallık'tan ararsanız bu çok pahalıya gelebilir. Bununla beraber, gazete bayilerinden ya da parekende satış dükkanlarından alacağınız ucuz uluslararası telefon kartlarıyla aramalar normal telefonlardan çok daha ucuza gelecektir. Bu kartları kullanmak için önce bir erişim numarası çevirmeniz sonra karttaki kazıyarak ulaşabiliceğiniz pin numarasını girip sonrada yurtdışındaki numarayı çevirmeniz gerekecektir.



            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum
·         LONDRA'DA GEZİLECEK YERLER
·         İNGİLİZ MUTFAĞI









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com