5 Ağustos 2011 Cuma

Londra Hakkında Kısa ve Faydalı Bilgiler

Aşağıdaki bilgiler eğer İngiltere'ye seyahat etmeyi düşünüyorsanız ya da burayı ziyaretiniz süresince faydalı olabilir.

Birleşik Krallık kısaca UK olarak kısaltılmıştır ve Büyük Britanya, Kuzey İrlanda'dan oluşur. Büyük Britanya GB olarak kısaltılmıştır ve İngiltere, Galler ve İskoçya'dan oluşur. Birleşik Krallığın Başkenti Londra, Galler'in Cardiff, İskoçya'nın Edinburgh ve Kuzey İrlanda'nın Belfast'tır.

UK zengin farklılıklarıyla bir çok kültürün toplandığı bir toplumdur, büyük kasaba ve şehirlerde, özellikle Londra'da bu daha çok belirgindir.

Yaygın olan din Hristiyanlık olmasına rağmen, bütün büyük dünya dinlerinin örnekleri vardır ve hoş görü ile karşılanmaktadır.

Domuz eti her yerde bulunur ve hazır yiyeceklerin içinde diğer etlerle birlikte karışık olarak bulunabilir. Bu sizin için önemli ise hazır yiyecekleri yemeden önce içindekiler yazısını kontrol ediniz.

Sigara ve tütünden imal edilmiş ürünler İngiltere'de çok pahalıdır. Bunları almanın en küçük yaş sınırı 16'dır. Sigara içilmeyen halka açık yerlerin ve resmi kurumların sayısı her geçen gün dahada artmaktadır. Alkollü içecek alabilmenin en küçük yaşı 18'dir.

İngiltere'de araçlar soldan sürülür.

Birleşik Krallıkta Martın son Pazar günü ile Ekim ayının son Pazar günü arasında Britanya Yaz zamanı (BST) uygulanır ve diğer zamanlarda ise Greenwich zamanı (GMT) uygulanır. Mart ayında saatler 1 saat ileri alınır ve Ekim'de 1 saat geri.

Birleşik Krallıkta üç dişli priz kullanılır ve elektrik şebekesinde 240V kullanılmaktadır.



            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum
·         LONDRA'DA GEZİLECEK YERLER
·         İNGİLİZ MUTFAĞI









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com