7 Ağustos 2011 Pazar

İngiltere'nin Para Birimi

İngiltere'de kullanılan para birimi Büyük Britanya Poundu'dur, ayrıca Pound Sterling ya da basitçe Pound olarak kullanılmaktadır, Pound para biriminin sembolü £ dir ve uluslararası para kodu GBP dir.

Bir pound, 100 pence den oluşur ve en küçük birime penny denir. Penny'nin sembolü p harfidir ve kodu ise GBX olarak çok sık olmasada borsada ve bankalarda kullanılır.

Birleşik Krallık, Avrupa birliğine dahil olsada Euro'yu para birimi olarak kullanmak gibi bir planı yoktur.

Madeni paralar 1, 2, 5, 10, 20 ve 50 pence, 1 pound ve 2 pound olarak mecuttur. Kağıt paralar ise 5, 10, 20 ve 50 olarak mevcuttur.
İskoçya ve Kuzey İrlanda'daki bankalar kendi paralarını basmaktadır. İngiltere'nin kağıt parası bu bölgelerde kabul edilsede, bu bölgelere ait paranın Birleşik Krallığın heryerinde kabul edilmesini gerektirmemektedir.

Döviz bankalarda, postanede ve döviz bürolarında değiştirilebilinir. Thomas Cook gibi büyük Seyahat acenta zincirleri döviz alım satım serviside vermektedirler.

Ülkenin heryerinde bankamatikler 24 saat servis verirler. Uygun olan kartların listesi bankamatiklerde belirtilmektedir eğer kartınızda Visa ya da MasterCard logosu varsa bununla her bankamatikten para çekebilirsiniz. Kredi kartlarıyla alışveriş kullanılan yaygın bir ödeme şeklidir.



            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum
·         LONDRA'DA GEZİLECEK YERLER
·         İNGİLİZ MUTFAĞI









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com