18 Haziran 2012 Pazartesi

Altos de Chavon Kültür Merkezi, Doğu Bölgesi, Dominik Cumhuriyeti

 Altos de Chavon Kültür Merkezi, Doğu Bölgesi, Dominik Cumhuriyeti
16. yüzyıl Toskana sayfiyeleri düşünülerek inşa edilen Altos de Chavon’un yapım yılı 1976. Aşağılardaki Chavon nehrine bakan bu kültür-sanat kompleksinde stüdyolar, galeriler ve üretilen eserlerin satıldığı dükkanlar bulunuyor.

Burada inşa edilmiş olan 5.000 kişilik yarım ay şeklindeki amfi-tiyatro zamanında Frank Sinatra, Dizzy Gillespie , Santana gibi dünya yıldızlarını ağırlamıştı. Altos de Chavon’da bugün de Julio Iglesias, Gloria Estefan gibi tanınmış isimler konserler veriyor. Ayrıca dünyaca ünlü Dominikli moda tasarımcısı Oscar De La Renta da Altos de Chavon’da bir tasarım okulu açılmasını sağlamıştır.
 5000 Kişilik Yarım Ay Şeklindeki Amfitiyatro
Parsons School of Design ile anlaşmalı olan bu okul sektörde yaygın kabul görüyor. Merkezde, genç sanatçıların 3’er aylık dönemler halinde Altos de Chavon’da yaşamalarına ve çalışmalarına yönelik bir program da sürdürülüyor. Ressamlar, heykeltraşlar, fotoğrafçılar, yazarlar, müzisyenler ve mimarlar, bu program çerçevesinde kültür merkezindeki açık stüdyolarda bir araya geliyor ve bilgilerini paylaşıyorlar. Dominik Cumhuriyeti’nin ünlü isimleri arasında yer alan Julia Alvarez, Henry Koerner ve Roberto Juarez de Altos de Chavon’dan yetişen sanatçılar arasında yer alıyor.

Coğrafi Bilgileri
Konumu
Sosyal Hayat
Siyâsî Hayat
Doğal Hayat
Fizikî Yapı ADALAR
Para Birimi SPOR FAALİYETLERİ
Ulaşım
DAĞLAR
Yönetim Bilgileri AKARSULAR
ÜNİVERSİTELER 
İklimi
Vize İşlemleri
Araç Kullanımı
YEMEK KÜLTÜRÜ
Elektrik Sistemi
Havaalanları
Turizm Sağlık ve Hayat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com