17 Haziran 2012 Pazar

Sosua, Kuzey Bölgesi, Dominik Cumhuriyeti

Sosua, kuzey sahilinin en güzel yerlerinden biridir. Karayip adalarının görülmeye değer muhteşem bir koyunda yer alan Sosua'da, beyaz kumsallarda zevkli bir gün geçirebilirsiniz.
Beyaz kumlu plajlar, kayalıklar, lüks evler ve resortların bulunduğu bir körfezde kurulu Sosua, Kuzey Sahili’nin en şirin yerlerinden biridir. Her şey dahil sistemiyle çalışan oteller ve lüks butiklerle dolu şehir Kuzey Sahili’ndeki önemli turistik noktalardan biridir.

Geçmişte küçük bir balıkçı kasabası olan Sosua şimdi, lokantalar ve lüks dükkanlarla dolu bir şehir haline geldi. Sosua, hızla büyümüş olmasına karşın hala o eski balıkçı kasabası ruhunu korumayı başardığı için ziyaretçileri tarafından çok beğeniliyor.
Geçmişte United Fruit Company’nin plantasyon evi olarak inşa ettirdiği Victorian House, turkuvaz renkli körfeze bakan harika bir romantik otele dönüştürülmüş durumda. Sea Horse Ranch da okyanusa bakan lüks evlerden oluşan yapısıyla sakin, dinlendirici bir tatil arayanlara benzersiz bir fırsat sunuyor.




Coğrafi Bilgileri

Konumu
Sosyal Hayat
Siyâsî Hayat
Doğal Hayat
Fizikî Yapı ADALAR
Para Birimi SPOR FAALİYETLERİ
Ulaşım
DAĞLAR
Yönetim Bilgileri AKARSULAR
ÜNİVERSİTELER 
İklimi
Vize İşlemleri
Araç Kullanımı
YEMEK KÜLTÜRÜ
Elektrik Sistemi
Havaalanları
Turizm Sağlık ve Hayat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com