18 Haziran 2012 Pazartesi

Casa de Campo, Doğu Bölgesi, Dominik Cumhuriyeti


Karayiplerdeki en kapsamlı ve en lüks turizm resort’larından biridir. Bu ünlü tatil merkezi, her yıl uluslararası sosyetenin tanınmış isimlerini ağırlamaktadır. George Hamilton, Bill Clinton, Shakira, Elizabeth Taylor, George H. Bush ve Dominik Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği en ünlü beyzbol oyuncusu Sammy Sosa bu ünlü isimlerden bazılarıdır.
Bunun yanında dünya golfünün zirvesi sayılan PGA Turu içerisinde de Casa de Campo bölümü yer almaktadır. Casa de Campo’da yaklaşık 30 yıl önce açılan “Teeth of the Dog” (Köpek Dişi) golf sahası, PGA Turu kapsamında her yıl Dana Quigley, Jim Thorpe, Ed Dougherty ve Tom Wargo gibi dünya golfünün önemli isimlerini misafir eder. Teeth of the Dog’u tasarlayan Pete Dye daha sonra bölgede Links’i ve en yeni sahası Dye Fore’u da çizmiştir. Bu yeni golf sahası uluslararası gölfçülerin büyük beğenisi toplasa da Teet of the Dog da popülerliğini halen korumaktadır.

Casa de Campo’da golfe ek olarak 250 feet uzunluğunda yatların bağlanabildiği tam teşkilatlı bir marina bulunuyor. Marina, mücevher dükkanları, restoranları, butikleri, sanat galerileri ile konuklarına uluslararası standartlarda hizmet sunuyor. Casa de Campo'nun resortunda konaklama açısından, golf sahasına bakan geniş balkonlu odalardan, Karayiplere özgü konforu yansıtan lüksü süit’lere kadar farklı özellikler taşıyan çok sayıda seçenek var. Ayrıca iki odalıdan altı odalıya kadar çeşitli büyüklüklerde villalar da mevcut. Tatillerini kendilerine ait, lüks ve özel bir alanda geçirmek isteyen gruplar için tasarlanan bu villalarda özel yüzme havuzları, villaya ait bir otomobil, özel hizmetçi ve aşçı bulunuyor.

Casa de Campo, tüm bu özelliklerin yanında polo kulübü, özel plaj, havuz ve spa alanı, binicilik tesisleri, tenis, atıcılık gibi ek imkanlarla konuklarına sunduğu ultra-lüks tatil deneyimini tamamlıyor.


Coğrafi Bilgileri
Konumu
Sosyal Hayat
Siyâsî Hayat
Doğal Hayat
Fizikî Yapı ADALAR
Para Birimi SPOR FAALİYETLERİ
Ulaşım
DAĞLAR
Yönetim Bilgileri AKARSULAR
ÜNİVERSİTELER 
İklimi
Vize İşlemleri
Araç Kullanımı
YEMEK KÜLTÜRÜ
Elektrik Sistemi
Havaalanları
Turizm Sağlık ve Hayat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com