17 Haziran 2012 Pazar

Cabarete, Kuzey Bölgesi, Dominik Cumhuriyeti


Dominik Cumhuriyeti'nin Atlantik kıyısındaki bu küçük balıkçı köyü, seksenli yıllarda dünyanın en meşhur Boardsports merkezlerinden biri oldu. Uçurtma, sörf, muhtelif yarışmalar ve rüzgar sörfü gibi aktiviteler, dünya genelinde çok rağbet görmektedir.
Son birkaç yılda Cabarete özellikle genç ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Bunun en büyük nedeni de bölgenin dünyanın ilk 5 kiteboard ve rüzgar sörfü alanı arasında yer alması ve uluslararası birçok müsabakanın düzenlenmesi... Cabarete sadece kiteboard ve rüzgar sörfü değil, kaya tırmanışı, dağcılık, rafting, bisiklet gibi başka birçok macera sporu için de elverişli imkanlar sunmakta…
Gündüz aktiviteleri yanında Cabarete’de, bölgenin gençler arasındaki cazibesini arttıran çok sayıda canlı müzik yapan club ve bar bulunuyor.
Cabarete’den yalnızca 15 dakika uzaklıktaki Mavi Ay, ziyaretçilerine olağanüstü bir akşam yemeği deneyimi sunuyor. Bir tepenin üzerinde inşa edilmiş, huzur dolu bir konaklama tesisi olan Mavi Ay’da Hint mutfağının en güzel örnekleri sunuluyor. Büyük yastıklar üzerinde oturularak yenen yemeğin ardından Karayiplerin en güzel manzaralarını seyretmek mümkündür.



Coğrafi Bilgileri
Konumu
Sosyal Hayat
Siyâsî Hayat
Doğal Hayat
Fizikî Yapı ADALAR
Para Birimi SPOR FAALİYETLERİ
Ulaşım
DAĞLAR
Yönetim Bilgileri AKARSULAR
ÜNİVERSİTELER 
İklimi
Vize İşlemleri
Araç Kullanımı
YEMEK KÜLTÜRÜ
Elektrik Sistemi
Havaalanları
Turizm Sağlık ve Hayat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com