6 Aralık 2012 Perşembe

GAZZE'DEKİ KÜLTÜR MERKEZLERİ

Raşit Şava Kültür Merkezi:  
Rimal'deki Raşit Şava Kültür Merkezi (The Rashad Shawa Cultural Center) 1988'de tamamlandı ve kurucusu, eski belediye başkanı Raşit Şava'nın adı verildi.

Üçgen planlı iki parçalı binada kültür merkezleri üç ana işlevi görmektedir:
Yıllık festivaller sırasında büyük toplantılar için yeterli alan
Sergi Salonu
Kütüphane

Fransız Kültür Merkezi:
Fransız Kültür Merkezi, Gazze'ye dönük Fransız desteğinin ve dayanışmasının bir simgesidir.
Burada sanat gösterileri, konserler, film gösterimleri ve diğer muhtelif faaliyetler gerçekleştirilmektedir. İmkan bulunduğunda, Fransız sanatçılar sanat çalışmalarını sergilemeleri için davet edilmektedir.
Tabi daha çok Gazze Şeridinde ve Batı Şeria'da yaşayan Filistinli sanatçılar sanat çalışmalarını sunmaları ve sanat yarışmalarına katılmaları için davet edilmektedir.

Sanat ve El Sanatları Köyü:
1998'de kurulan Sanat ve El Sanatları Köyü bütün biçimleri ile sanat çalışmalarının geniş kapsamlı, düzgün ve düzenli bir şekilde belgelendirilmesini amaçlayan çocuklar için oluşturulmuş bir kültür merkezidir.
Burası farklı milletlerden gelen geniş bir sanatçı katılımını sağlamakta ve sanat, seramik, grafik, oyma ve diğer alanlara ait 100 civarında sergi gerçekleşmektedir.
Gazze Şeridi'nde yaşayan yaklaşık olarak 10,000 çocuk her yıl Sanat ve El Sanatları Köyü'ndeki çalışmalara katılmaktadır.

Gazze Sinema Salonu:
Gazze, Norveç'ten sağlanan cihaz ve filmlerle 2004'te açılmış Gazze Sinema Salonu adında bir sinema salonuna sahiptir.
Sinema salonu tam anlamıyla donatılmış durumda değil ve Filistin Yönetimi'nden de ciddi bir katkı elde edememekte; çoğunlukla yabancı yardım kuruluşlarının desteğiyle faaliyet göstermektedir.

Qattan Vakfından Eğitim Faaliyetleri:
Filistinli bir yardım kuruluşu olan Qattan Vakfı, Gazze'de gençlerin sanat yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak ve öğretmenlere temel drama yetenekleri hakkında bilgilendirmek amacıyla çeşitli eğitimler düzenlemektedir.

2005'te Tiyatro Festivali:
2005'te, ne yabancı ülkelerden tiyatroların ne de Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere ve İsrail vatandaşı olan Araplara ait tiyatroların da katıldığı, dış mekanlarda gerçekleştirilen bir Tiyatro Festivali yapıldı.


FİLİSTİN İLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com