23 Şubat 2012 Perşembe

Malta Yemekleri

Malta'nın geleneksel mutfağının büyük kısmini her şeyden evvel balık ve sebze oluşturur. Tavsan etiyle yapılan yemekler bugün çok aktüel. Ada üzerinde çok az doğal koşullarda yaşayan hayvan bulunmakta, dağ tavşanları bu nedenle çok nadir ve çok küçüktür. Ada mutfağı tarihsel olarak birçok kültürün adaya etkisi olması nedeniyle oldukça zengin ve çeşitlidir. Kim önceden Sicilya, Afrika yada Türkiye’de bulunduysa ada mutfağını yadırgamayacak ve birçok tat tanıdık gelecektir.
Uzun zaman Malta mutfağı meraklıları yoktu, bir köy kahvesinde turist olarak bu çeşitleri bulmak mümkündü, yanı özelliksizdi. Ama son yıllarda ada mutfağı meraklıları arttı ve tabi adanın geleneksel yemeklerine dönük restoranlar açıldı.

Tabi ki turistik yerlerde tanınmış Fastfood ve İtalyan mutfağına yakın yemekleri menülerinde bulunduran restaurantları da vardır. Elektrikli fırınlar adaya gelmeden önce yemekler küçük toprak bir tencerede sıcak taşların üzerinde yapılırdı. Hala et çeşitleri bu alışkanlıktan kalma olsa gerek yavaş yavaş pişirilir.

         MALTA ANA SAYFA      








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com