5 Şubat 2013 Salı

Mauritius'ta Dış Ticaret

Merville Kıyıları, Mauritius
Mauritius Sahra Altı ve Doğu Afrika ülkeleri ile bölgeselleşme ve ticaret anlaşmaları içinde yer aldığından ülke dış ticaret becerileri bu ülkenin dış ticaret cazibesini daha da üst seviyelere taşımaktadır. 
Afrika’da ortak pazar gümrük vergi avantajlarının yanı sıra gelişmiş ülkelerin en çok kayrılan ülkelere sağladığı avantajlar Mauritius’a eşsiz bir ortam sağlamaktadır. 
Özellikle Afrika pazarına girme riski yüksek işletmeler için ticaret kanalı olarak tercih edilmesinde önemli bir alternatif olarak öngörülebilen Mauritius’un, bu pazara girişte analiz edilmesinde fayda görülmektedir.

Mauritius bir pazar olarak; 2 milyona yaklaşan nüfus ve yılda 1 milyon turistin ziyaret ettiği küçük bir ada ülkesi yapısında, ağırlıklı olarak gelişmiş ülke standartlarına göre çoğunlukla orta ve kısmen üst gelir guruplarının tüketim kalıplarına sahip bir yapıdadır. 
Bu çaptaki bir ülkenin Afrika’da denize kıyısı olup 40 milyondan fazla nüfuslu ülkelerden daha fazla dış ticarete sahip olması incelemeyi değer kılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

muzafferbadem@hotmail.com