31 Temmuz 2011 Pazar

Londra Heathrow Havaalanı, Londra, İngiltere

Londra Heathrow havaalanının kodu LHR dir. Heathrow, Londra'nın ana havaalanı olup Londra'nın 15 mil (24 km) batısındadır. Heathrow Havalimanı dünyanın trafiği en yoğun olan havaalanlarından biri olup dört tane terminali vardır. 1, 2 ve 3. terminaller yan yana olmakla birlikte terminal 4 bunlardan uzakta bulunmaktadır.

Heathrow havaalanı ile şehir merkezi arasında ulaşım pek çok yolla sağlanmaktadır. En çok tercih edilen ve en ucuz olan Londra metrosudur. Yolculuk süresi yaklaşık 45 dakika olup metro düzenli olarak servis vermektedir ve şehrin hemen her yerine ulaşım mümkündür. Heathrow'a Piccadilly hattı servis vermektedir ve metro istasyonu terminal 1/2/3 ün bulunduğu komplekste ve terminal 4 de bulunmaktadır. Ulaşım ücreti yaklaşık 4.00 GBP'dur.
Heathrow Express treni havaalanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı en hızlı sağlayandır. Yolculuk süresi yaklaşık 15 dakika olup bir saat içinde 4 tren servisi vardır. Tren Paddington istasyonundan kalkmaktadır ve burdan Londra'nın her yerine ulaşan metro hatları bulunmaktadır. Heathrow Express istasyonu terminal 1/2/3 ün bulunduğu komplekste ve terminal 4 de bulunmaktadır. Ulaşım ücreti yaklaşık 15.00 GBP'dir.

Şehir merkezine şehirlerarası otobüs şirketinin otobüsü ya da şehir içi otobüslerle gidebilirsiniz. National Express ulusal otobüs şirketi olup ülkenin diğer şehirlerine de servis sunmaktadır. Şehir merkezine bilet fiyatı yaklaşık olarak 4.00 GBP olup yolculuk yaklaşık 1 saat sürmektedir.
 Bunun yanı sıra şehir merkezine şehiriçi otobüsleride hizmet vermektedir ve bazıları bütün gece çalışmaktadır. Bunun için bir kaç kez otobüs değiştirmeniz gerekebilir ve her otobüs değiştirmenizde size 2.00 GBP'a mal olacaktır. Yolculuk zamanı değişebilir ve 1 saatin üzerinde bir süre sürebilir.

Şehiriçi otobüslerle ilgili daha fazla bilgi almak için Şehiriçi Seyahat sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Eğer eşyanız fazla ve küçük bir grupla seyahat ediyorsanız taksi kiralamanız daha uygun olabilir. Heathrow'un bütün terminallerinin önünde taksi durakları bulunmaktadır. Yolculuk süreniz trafik yoğunluğuna göre değişebilir ve yaklaşık 1 saat sürebilir. Yolculuk ücreti taksimetreyle belirlenecek olsa bile, yaklaşık ücreti taksi şöförüne sormalısınız. Eğer havaalanından gece yarısından sonra yolculuk etmeniz gerekirse taksi tutmanız en uygunu olabilir çünkü Heathrow Express ve Londra metrosu gece yarısından sonra servis vermemektedirler.

Eğer havaalanındayken nereye ve nasıl gideceğinizden emin değilseniz, danışmaya gidip onların önerilerini alabilirsiniz. Havaalanı personeli yabancı turistlere alışık oldukları için size yol gösterebilirler.

LONDRA'DAKİ DİĞER HAVAALANLARI



            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum
·         LONDRA'DA GEZİLECEK YERLER
·         İNGİLİZ MUTFAĞI










    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    muzafferbadem@hotmail.com