31 Temmuz 2011 Pazar

Luton Havaalanı, Londra, İngiltere

Luton havaalanının kodu LTN dir. Luton havalaalanı Londra'nın 32 mil (52 km) kuzey batısındadır. Havaalanı genellikle Avrupa ülkelerine ucuz seyahat imkanı sağlayan ve taşımacılık yapan havayolları tarafından kullanılmaktadır. Bir terminali vardır.

Luton havaalanı ile şehir merkezi arasında en çok tercih edilen ve en hızlı ulaşım şekli trenlerdir. Havaalanı terminali ile Luton Airport Parkway istasyonu arasında bedava otobüs servisi vardır ve yaklaşık 10 dakika sürmektedir. İstasyondan trenle Londra'nın merkezine yolculuk yaklaşık 35 dakika sürmektedir ve tren Kings Cross Thameslink istasyonunda durmakta ve burdan Londra'nın hemen heryerine metro servisi yapılmaktadır. Unutulmamalıdırki tren Londra'nın içinden güney sahiline kadar devam edebilir ya da Kings Cross'ta tümüyle durabilir. Tek yön bilet fiyatı yaklaşık 13.00 GBP olup gün içinde ve gece servisleri sıktır.

Alternatif olarak Londra'ya otobüslede seyahat edebilirsiniz. Bunun için bir çok seçenek mevcuttur ve bunlara Green Line dahildir. Bu şirket 24 saat servis vermektedir ve tek yön otobüs bilet fiyatı ortalama 10.00 GBP olup seyahat süresi yaklaşık 75 dakikadır.

Londra merkezine Terminalden taksi serviside vardır fakat bunun pahalı bir seçenek olduğu da unutulmamalıdır.

LONDRA'DAKİ DİĞER HAVAALANLARI



            

·         İngiltere'de Sosyal Hayat
·         İngiltere'de Ekonomik Durum
·         LONDRA'DA GEZİLECEK YERLER
·         İNGİLİZ MUTFAĞI










    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    muzafferbadem@hotmail.com